Raluca Abrihan

Trei lucruri de care ar trebui sa tii cont daca iti promovezi afacerea prin bannere publicitare

Imagine principala
Trei lucruri de care ar trebui sa tii cont daca iti promovezi afacerea prin bannere publicitare
Formatele publicitare din prezent nu mai seamana foarte mult cu cele din urma cu doua decenii. In prezent, exista mii de moduri de a configura bannere, de la dimensiuni si design la modalitatea de plata si mediul de afisare, arata o analiza a RTB House.

Compania furnizoare de tehnologie a realizat o lista cu cateva elemente de care trebuie sa tii cont daca vrei sa iti promovezi afacere cu ajutorul bannarelor.

Afisarea pretului nu este intotdeauna cea mai buna idee


Poate parea normal sa fie inclus pretul produsului, cand scopul bannerului este sa vanda ceva anume, dar este intr-adevar eficient? RTB House sustine ca oamenii sunt mai predispusi sa dea click pe un banner care nu ii informeaza cu privire la costul unui produs sau serviciu.

Astfel, formatele fara pret afisat au obtinut rezultate cu 12% mai bune in comparatie cu formatele similare, care au inclus pretul in grafica.

Aceste banere fara pret afisat au atins o rata de click (CTR) medie de 0,64%. Analiza RTB House arata ca avand mai putine elemente au si rezultate mai bune.

"Simplitatea tinde sa creasca eficienta, astfel incat eliminarea preturilor din bannere este un lucru de luat in calcul inainte de a incepe o campanie", a declarat Catalin Emilian, RTB House.

"Este important sa ne amintim ca strategii diferite de lucru care functioneaza pentru anumite campanii nu vor functiona la fel si pentru altele. Un exemplu ar fi campaniile care promoveaza reduceri, care ar putea sa profite mai mult de pe urma afisarii pretului, daca este unul atractiv", a completat acesta.

Un numar mare de produse afisate ajuta

Cat de multe produse ar trebui sa fie incluse intr-un banner? In acest caz, mai multe inseamna mai bine. Utilizatorii au tendinta de a da click mai des pe bannere cu 12 elemente. Aceste reclame cu 12 produse au atins o CTR medie de 0,55%, ceea ce reprezinta cu 20%, 17% si 15% mai buna decat anunturile cu 3, 2, respectiv 4 produse.

"Cu cat este mai mult spatiu disponibil pe un banner, cu atat e mai mare oportunitatea de a prezenta un numar mai mare de produse. O strategie buna este de a arata unui utilizator produsele pe care le-ar prefera si apoi pot fi incluse cele care completeaza interesele sale. Acest tip de selectie este posibil datorita mecanismelor de recomandare utilizate in campaniile de retargeting, dar chiar si fara acest mecanism de selectie rezultatele bannerelor cu mai multe produse ar trebui sa fie superioare", a adaugat Catalin Emilian.

Logo-ul e important, dar oferta este si mai importanta


Eficienta unei campanii depinde si de pozitia logo-ului. Anunturile cu un logo situat in partea de jos a unei reclame au un randament cu 7% mai bun decat cele cu logo in partea de sus. CTR medie a fost de 0,63% pentru primele in timp ce pozitionarea in zona superioara a generat una de 0,59%, mai arata analiza RTB House.

Catalin Emilian este de parere ca un logo in partea de sus a unei reclame ar putea parea drept ideal, dar rezultatele analizei companiei au aratat ca utilizatorii au alt comportament care contrazice aceasta ipoteza. In unele cazuri, logo-ul ar fi luat din spatiul destinat ofertei sau produsului care de multe ori este mai important si atrage atentia mai mult decat logoul companiei.

Teste si modificari


O strategie buna este testarea intotdeauna pe diferite tipuri de bannere si optimizarea in fiecare etapa a campaniei. In urma cu cativa ani, bannerele pregatite la inceput ramaneau pe toata perioada campaniei. Acum, pot fi modificate oricand pentru un randament cat mai ridicat.

Datele din aceasta cercetare au fost colectate folosind unelte de retargeting personalizat dezvoltate de RTB House. Testele au fost derulate pe cel mai popular format de banner: 300x250.

RTB House este o companie care dezvolta instrumente pentru cumpararea de spatiu publicitar si afisarea de bannere in modelul de licitare in timp real (RTB).
Parallax

Vizualizari
176
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri