Vlad Barza

INTERVIU Cum ii caracterizeaza pe antreprenorii romani Neil Patel, unul dintre cei mai buni specialisti de marketing online din lume

Imagine principala
INTERVIU Cum ii caracterizeaza pe antreprenorii romani Neil Patel, unul dintre cei mai buni specialisti de marketing online din lume
Antreprenorii romani sunt surprinzatori si dibaci deoarece gasesc mereu modalitati de a face lucrurile mai rapid, mai ieftin si mai eficient, a spus intr-un interviu pentru HotNews.ro, Neil Patel, unul dintre cei mai buni specialisti de online marketing pe plan mondial. Prezent la gala industriei de e-commerce GPeC, Patel a povestit cum era viata fara bani, in copilarie si a admis sincer ca si-a dorit sa ajunga "putred" de bogat.

Neil Patel are 30 de ani si a povestit la Bucuresti cum in copilarie i-a fost foarte greu, fiind copil de emigranti. Mama sa a fost profesoara, insa a fost angajata numai dupa ce sase luni a predat pe gratis. "Mama a testat modelul freemium", glumeste Patel, facand referire la modelul foarte la moda din business-ul serviciilor si aplicatiilor online. El povesteste si cum tatal sau ii "aplica o corectie" daca nu lua note maxime la absolut toate lucrarile de la scoala, severitatea fiind maxima.

Neil Patel este foarte sincer si spune ca si-a dorit sa ajunga foarte bogat (lucru care s-a intamplat, acum fiind milionar in dolari) "Mi-am petrecut copilaria in Orange County, langa Los Angeles. Toata lumea,  cand spune Los Angeles, se gandeste la masini Ferrari, la vile, la plaje. Dar cand nu ai bani, nu vezi nimic din acestea pentru ca nu ti le permiti. Am vrut sa ma imbogatesc si d-asta am inceput afacerile. Am vrut sa fiu putred de bogat", a spus Patel, la GPeC.

La 16 ani, Patel ajungea  -datorita iscusintei sale pe online - sa castige 20.000 dolari/luna si era doar inceputul.

Neil Patel a acordat HotNews.ro un scurt interviu in care vorbeste despre startup-uri, antreprenori romani si despre India

Rep; Aici in Romania esecul in afaceri este rau primit. cei care dau gres sunt uneori stigmatizati. In alte locuri, esecul in afaceri e privit ca experienta, e de bine. Cat de mare e povara psihologica pentru un antreprenor?


Neil Patel: Din punct de vedere mental, cand esuezi, trebuie pur si simplu sa te obisnuiesti. E ok, cu toti dam gres, chiar si Mark Zuckerberg sau Elon musk au avut esecuri cel putin o data in viata. Si Facebook a incercat sa copieze Snapchat, dar nu a mers. Nu tot ce faci va fi o reusita, iar asta e un lucru bun, atat timp cat inveti din greseli si mergi mai departe fara a le repeta.

Rep: Ati lucrat mult cu startup-urile. Cum ati defini un startup, fiindca exista mai multe opinii. Unii spun ca orice firma noua este un startup, altii ca doar o firma care vine cu o idee speciala, originala?

Neil Patel: Eu cred ca un startup este orice afacere care apare si care este mica si nu porneste cu multi bani. Creatorii startup-ului trebuie sa fie insa descurcareti si sa foloseasca tot ce pot in avantajul lor. Si o patiserie poate fi considerata startup, daca foloseste tehnologia pentru a face toate lucrurile mai eficiente si poate revolutiona industria. Startup e genul de companie care este legata puternic de tehnologie si incearca intr-un fel sa faca lumea mai buna.

Rep: Sunteti pentru prima oara in Romania. Ce asteptati sa vedeti pe partea de business?

Neil Patel: Vreau sa vad ce fac companiile de aici si am vazut multe lucruri interesante. De exemplu mi-a placut Mode360 care promoveaza vizualizarea in 360 de grade in comertul online. E important acest lucru, exista deja tehnologii in acest sens, insa ei se concentreaza pe calitate fiindca e clar faptul ca un client trebuie sa vada poze de calitate cu un produs pe care ar vrea sa il cumpere. Daca un om poate sa simta produsul si sa il "probeze" virtual, va sti daca i se poitriveste sau nu.

Rep: Ati calatorit mult si ati tinut prezentari in zeci de tari si banuiesc ca ati intalnit multi antreprenori romani. Ce impresie v-au lasat?

Neil Patel: Da, am intalnit si cred ca sunt surpinzatori, iscusiti. Gasesc modalitati de a rezolva foarte rapid lucrurile, cu costuri mici si cu rezultate tehnice foarte bune.

Rep: Si in Romania este, ca si in Indiam traditia de a imprioviza. De exemplu, pe vremuri aproape orice om isi putea repara masina pe marginea drumului...

Neil Patel: Da, asta e "cultura". Romanii sunt destepti.

Rep: Putem face o paralela intre sectorul romanesc de IT si cel romanesc? In sensul ca in ambele tari sunt IT-isti buni si multi pleaca din tara pentru salarii mult mai mari. Este si in India un brain drain in IT?

Neil Patel: Da si unii designeri ai business-urilor mele sunt aici. E mult talent aici si e mai ieftin decat in SUA si cautam talente si in India si in Romania.

Rep: Unde merg IT-istii indieni buni pentru a castiga bani frumosi?

Neil Patel: San Francisco, Seattle. Merg la Microsoft, la Google, la Amazon. SUA este destinatia preferata fiindca un IT-ist indian poate castiga 100.000 dolari/an acolo si poti sa trimiti bani familiei din India. Cateva persoane pot trai acasa din banii trimisi.

Rep: Dar cum de rata saraciei este atat de mare in India, o tara democratica si cu multi oameni calificati?

Neil Patel: E vorba de coruptie, de legislatie. Lucrurile se vor imbunatati, insa vor trece cativa ani. India a urmat in multe domenii pasii parcursi de SUA, dar totul dureaza mai mult in India, e un decalaj de 10 ani, insa India avanseaza bine. Insa dureaza, fiindca trebuie schimbate legile.

Rep: Despre ce vorbiti la conferinta GpeC din Bucuresti?


Neil Patel: Despre optimizarea conversiei si despre modul de a-ti creste afacerea. Trebuie sa-ti intelegi clientii, sa fii creativ, altfel nu merge.

Rep: In Romania peste 80% din startup-uri dau faliment in primul an. Este normal acest procent mare?


Neil Patel; Este normal, peste tot e procentul foarte ridicat fiindca majoritatea companiilor dau gres, fie pentru ca nu au bani, fie din cauza ca nu pun bine planul in aplicare.

Rep: Banuiesc ca daca numai 10-20% dintre companii ar disparea, nu ar fi loc in piata pentru atatea produse.

Neil Patel: Da si nici macar nu mai pot fi gasiti angajati, daca toti s-ar apuca sa faca un business propriu.

Despre Neil Patel

Neil Patel este unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in marketing online de peste hotare si a consiliat companii precum Amazon, NBC sau HP si le-a ajutat sa isi creasca vanzarile. Patel este de nationalitate indiana, s-a nascut in 1985 la Londra si este co-fondator la companii de analiza precum KISSmetrics si Crazy Egg.

Patel a sustinut primul keynote speech din Romania la GPeC Summit, pe 11 mai 2015, in prima zi a conferintei.

GPeC (Gala Premiilor eCommerce) este cel mai important eveniment de comert electronic din Romania, in 2015 sarbatorind 10 ani de existenta.
Parallax

Vizualizari
131
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Mode 360 E solutie din Polonia
poza de profil
Reply Nu a spus nimeni ca solutia este romaneasca
poza de profil
In Romania Citat "Rep: Sunteti pentru prima oara in Romania. Ce asteptati sa vedeti pe partea de business?Neil Patel: Vreau sa vad ce fac companiile de aici si am vazut multe lucruri interesante. De exemplu mi-a placut Mode360 care promoveaza vizualizarea in 360 de grade in comertul online"Aici in Romania am vazut lucri interesante de exemplu Mode360. Cred ca pagina lor in Romana l-a derutat
poza de profil
Au distribuitor local Au distribuitor local care fac inclusiv partea de servicii

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri