Powered By
Claudiu Zamfir

Huawei se așteaptă să-i scadă vânzările de telefoane mobile cu 40%

Thumbnail

Huawei se așteaptă ca vânzările sale de smartphone-uri să scadă cu 40% din cauza interdicțiilor impuse de Statele Unite asupra sa, potrivit fondatorului companiei chineze de tehnologie, Ren Zhengfei.

Bloomberg a raportat că gigantul tehnic se pregătește pentru un declin de 40% până la 60% în ceea ce privește livările internaționale de smartphone-uri, relatează Mediafax.

Fondatorul și CEO-ul Huawei Technologies, Ren Zhengfei (74 de ani), crede că impactul interdicției din partea SUA asupra companiei chineze a fost mai sever decât se aștepta și a avertizat că veniturile s-ar diminua la aproximativ 100 de miliarde de dolari în acest an și în 2020, transmite Reuters. Huawei a raportat anul trecut venituri de 721,2 miliarde de yuani (104,16 miliarde de dolari) și a declarat că, în urmă cu câteva luni, se așteapta ca veniturile să ajungă în acest an la 125 miliarde de dolari.

Așadar, o scădere de 25 de miliarde de dolari ar urma să suporte Huawei în privința vânzărilor.

"Nu ne așteptam să fim atacați în atât de multe feluri", a spus Ren, dar a adăugat că așteaptă o revigorare a afacerilor în 2021, mai scrie Reuters.

Huawei nu se aștepta ca hotărârea Statelor Unite de a "crăpa" compania să fie "atât de puternică și atât de pătrunzătoare", a declarat Ren, luni, la sediul companiei Shenzhen.

Aceasta este prima dată când Huawei a cuantificat impactul acțiunii din SUA asupra companiei, iar evaluarea negativă a lui Ren vine după multe săptămâni de comentarii sfidătoare din partea directorilor companiei care au susținut că Huawei era autonomă din punct de vedere tehnologic.

Interdicția a forțat companiile americane, inclusiv Google (care deține sistemul de operare pentru telefoane mobile Android), să limiteze sau să înceteze relațiile cu Huawei.

Statele Unite au pus Huawei pe o listă neagră care interzice companiilor americane să facă afaceri cu firma chineză, pretinzând că produsele Huawei i-ar permite Chinei să spioneze comunicațiile în S.U.A.

Parallax

Vizualizari
329
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri