Claudiu Zamfir

Huawei se așteaptă să-i scadă vânzările de telefoane mobile cu 40%

Thumbnail

Huawei se așteaptă ca vânzările sale de smartphone-uri să scadă cu 40% din cauza interdicțiilor impuse de Statele Unite asupra sa, potrivit fondatorului companiei chineze de tehnologie, Ren Zhengfei.

Bloomberg a raportat că gigantul tehnic se pregătește pentru un declin de 40% până la 60% în ceea ce privește livările internaționale de smartphone-uri, relatează Mediafax.

Fondatorul și CEO-ul Huawei Technologies, Ren Zhengfei (74 de ani), crede că impactul interdicției din partea SUA asupra companiei chineze a fost mai sever decât se aștepta și a avertizat că veniturile s-ar diminua la aproximativ 100 de miliarde de dolari în acest an și în 2020, transmite Reuters. Huawei a raportat anul trecut venituri de 721,2 miliarde de yuani (104,16 miliarde de dolari) și a declarat că, în urmă cu câteva luni, se așteapta ca veniturile să ajungă în acest an la 125 miliarde de dolari.

Așadar, o scădere de 25 de miliarde de dolari ar urma să suporte Huawei în privința vânzărilor.

"Nu ne așteptam să fim atacați în atât de multe feluri", a spus Ren, dar a adăugat că așteaptă o revigorare a afacerilor în 2021, mai scrie Reuters.

Huawei nu se aștepta ca hotărârea Statelor Unite de a "crăpa" compania să fie "atât de puternică și atât de pătrunzătoare", a declarat Ren, luni, la sediul companiei Shenzhen.

Aceasta este prima dată când Huawei a cuantificat impactul acțiunii din SUA asupra companiei, iar evaluarea negativă a lui Ren vine după multe săptămâni de comentarii sfidătoare din partea directorilor companiei care au susținut că Huawei era autonomă din punct de vedere tehnologic.

Interdicția a forțat companiile americane, inclusiv Google (care deține sistemul de operare pentru telefoane mobile Android), să limiteze sau să înceteze relațiile cu Huawei.

Statele Unite au pus Huawei pe o listă neagră care interzice companiilor americane să facă afaceri cu firma chineză, pretinzând că produsele Huawei i-ar permite Chinei să spioneze comunicațiile în S.U.A.

Parallax

Vizualizari
338
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri