Claudiu Zamfir

Anunțul Huawei pentru posesorii de telefoane Android produse de compania chineză

Thumbnail

Huawei a făcut luni o precizare importantă pentru posesorii de telefoane și alte aparate  produse de compania chineză, care folosesc sistemul de operare al Google, Android, în urma restricțiilor introduse de americani.

Huawei va continua să asigure actualizări de securitate, precum și servicii post-vânzare pentru toate dispozitivele Huawei și Honor existente, fie tablete, fie smartphone-uri, atât pentru cele deja vândute, cât și pentru cele aflate încă pe stoc la nivel global” - a precizat compania cu sediul central la Shenzhen, China, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Reamintim că duminică gigantul american Google a anunţat că pune capăt unor colaborări cu Huawei ce presupun transferuri de hardware, software şi servicii, cu excepţia celor open source (cu licenţă deschisă), conform agenției Reuters. Compania chineză a intrat pe “lista neagră” după ce preşedintele  SUA, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri măsuri împotriva ei. Modelele Huawei care vor mai apărea nu vor mai avea acces la unele aplicații pentru Android.

„De-a lungul timpului, Huawei a adus contribuții substanțiale la dezvoltarea și creșterea platformei Android în jurul lumii. Drept unul dintre partenerii cheie ai Android la nivel global, am lucrat îndeaproape cu platforma open-source pentru a dezvolta un ecosistem care a adus multiple beneficii atât utilizatorilor, cât și întregii industrii (...). Vom continua să dezvoltăm un ecosistem software sigur și sustenabil care să asigure cea mai bună experiență tuturor utilizatorilor Huawei, la nivel global”, a mai anunțat Huawei, luni.

La rândul lor, cei de la Google au precizat că ei respectă decizia guvernului american, potrivit unei declarații citate în comunicatul Huawei „Respectăm această directivă și revizuim implicațiile. Pentru utilizatorii serviciilor noastre, Google Play și securitatea Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele Huawei existente”, afirmă Google, conform comunicatului oficial al Huawei.

Și brandul Android, sistemul de operare deținut de Google, pentru dispozitive  mobile, a făcut propriile precizări. „În ceea ce privește întrebările utilizatorilor Huawei privind următorii pași în respectarea celor mai recente acțiuni ale guvernului american: Vă asigurăm că respectăm toate cerințele guvernului Statelor Unite, iar servicii precum Google Play & securitatea Google Play Protect vor funcționa în continuare pe dispozitivele Huawei existente”, a transmis Android, citat în comunicatul Huawei.

UPDATE Perioadă de grație de 90 de zile pentru Huawei

Guvernul SUA, prin Departamentul pentru Comerț, a acordat, începând cu 20 mai, o licență temporară pentru 90 de zile companiei Huawei, pentru a putea continua operațiunile în rețelele existente și pentru a susține serviciile mobile existente, inclusiv în domeniul securității cibernetice și mentenanței rețelelor.

"Licența Generală temporară acordă timp opratorilor pentru a face alte aranjamente și acordă Departamentului de Comerț spațiu de manevră pentru a stabili măsurile adecvate pe termen lung pentru furnizorii de telecomunicații americani și străini care se bazează în prezent pe echipamentele Huawei pentru servicii critice", a declarat secretarul SUA pentru comerț (ministrul comerțului), Wilbur Ross.

Astfel, Google va continua să lucreze cu Huawei pe perioada de grație de 90 de zile acordată de guvernul american.

Parallax

Vizualizari
27180
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
Fotograf
Soulseeker
Huawei pierde sansa sa devina nr. 1 :(
poza de profil
Liviu
Marinescu
Minciuni peste minciuni, daca ai un telefon Huawei cumparat inainte de scandal, ai aplicatii google instalate, dar la momentul cand faci upgrade, adio aplicatii, raman niste pictograme inactive. Vrei sa instalezi app de la Google, se afiseaja mesajul "aceasta aplicatie este restrictionata pentru dispozitivul Dvs." Am un Huawei Honor 8x Max, iar dupa upgrade....adio aplicatii Google. Deci tot ce se spune despre acest aspect sunt minciuni. Intradevar telefoanele vin cu aplicatiile functionale, dar sa faceti greseala de a face upgrade de sistem. La acel moment Google vede sistemul ca NOU si adio. Dar cine nu are nevoie de upgrade? Asa ca...spuneti adio la telefoanele Huawei si treceti pe alta marca, care poate va avea aceiasi soarta ca ...doar Apple trebuie sa fie pe primul loc.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri