Răzvan Tătaru

OpenAI întrerupe vocea „Sky” a ChatGPT-4o în urma similarităților cu vocea lui Scarlett Johansson

openai-chatgpt-dreamstime

Startup-ul de inteligență artificială întrerupe opțiunea de voce „Sky” din ChatGPT-4o, deoarece seamănă cu vocea lui Scarlett Johansson, actriță cunoscută pentru rolul ei de „Văduva Neagră” (Black Widow) din filmele Marvel și pentru „Rătăciți printre cuvinte”, potrivit TechCrunch.

OpenAI susține că n-a folosit vocea lui Johansson pentru antrenarea vocii „Sky” în aplicație.

„Vocea lui Sky nu este a lui Scarlett Johansson și n-a existat niciodată intenția de a fi asemănătoare. Am angajat actorul de voce pentru Sky înainte de a o contacta de doamna Johansson. Din respect pentru doamna Johansson, am pus pe pauză vocea Sky în produsele noastre. Ne cerem scuze doamnei Johansson că n-am comunicat mai bine”, a declarat OpenAI pentru The Verge.

Vocea este încă disponibilă în aplicația ChatGPT de pe Android, la data publicării.

Vocea Sky în ChatGPT Android

Scarlett Johansson a dat o declarație oficială prin care a spus că a fost „șocată, înfuriată și neîncrezătoare” de cât de „straniu de similară” era vocea lui Sky cu a sa.

Astfel, actrița a angajat un avocat care a trimis două scrisori, către Sam Altman și către firmă, pentru a cere explicații despre procesul de creare a vocii Sky.

Încă din septembrie 2023, Scarlett Johansson a fost contactată de CEO-ul OpenAI, Sam Altman, pentru a fi angajată ca actriță de voce pentru modelul ChatGPT-4, propunere pe care a refuzat-o din motive personale.

Tot din septembrie a fost disponibil modul Voice în aplicația ChatGPT, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro, dar recent OpenAI a actualizat vocile pentru a reda anumite expresii și sentimente mai bine. De la actualizarea GPT-4o, utilizatorii de pe internet au început să observe asemănarea dintre vocea chatbot-ului și cea a actriței.

În anul 2013, actrița a dat voce asistentului Samantha în filmul „Her” (Ea, în limba română), o dramă romantică despre un bărbat care dezvoltă o relație intimă cu un asistent virtual cu inteligență artificială. Sam Altman a postat pe X/Twitter cuvântul „her” înainte de prezentarea chatbot-ului actualizat.

Parallax

Vizualizari
190
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri