Răzvan Tătaru

OpenAI (ChatGPT) lansează cel mai nou model de inteligență artificială, GPT-4o

Prezentarea OpenAI ChatGPT-4o

OpenAI lansează modelul ChatGPT-4o, multimodal, care poate înțelege text, imagini și voce, și care va fi disponibil și pentru utilizatorii cu cont gratuit, în cadrul unui eveniment online transmis în direct.

„o”-ul din GPT-4o vine de la „omni”, care arată abordarea multimodală, de a înțelege mai mult decât text.

Modelul ChatGPT-4o va fi lansat treptat în următoarele săptămâni în produsele startup-ului de inteligență artificială; modelul va fi disponibil atât pentru utilizatorii cu cont gratuit, cât și pentru plătitorii de abonament.

GPT-4o raționează prin voce, text și viziune. Și acest lucru este incredibil de important, deoarece ne uităm la viitorul interacțiunii dintre noi și mașini”, a spus Mira Murati, directorul de tehnologie de la OpenAI în cadrul prezentării.

Față de modelul precedent, GPT-4 Turbo, care era antrenat pe o combinație de text și imagini, GPT-4o adaugă și componenta vocală.

Astfel, modul de voce din aplicația ChatGPT va primi o actualizare majoră, care va permite utilizatorilor să vorbească mai mult cu un asistent (în stilul Google/Siri) decât cu un „robot” conversațional. GPT-4o poate replica diferite tonuri de voce și poate transmite anumite emoții.

Totodată, OpenAI a anunțat o îmbunătățire a interfeței web și o nouă aplicație pentru desktop. Aplicația va fi disponibilă mai întâi pentru Mac, iar versiunea de Windows va veni mai târziu anul acesta.

„Știm că aceste modele devin din ce în ce mai complexe, dar dorim ca experiența interacțiunii să devină de fapt mai naturală, mai ușoară și să nu vă concentrați deloc asupra interfeței, ci doar asupra colaborării cu ChatGPT” – Mira Murati.

În continuare, funcțiile care erau anterior condiționate de abonamentul ChatGPT Plus, cum ar fi GPTs, GPT Store și Memory printre altele, vor fi disponibile în curând pentru utilizatorii cu conturi gratuite.

  • Urmărește prezentarea aici:
Parallax

Vizualizari
564
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri