Claudiu Zamfir

Java 20, cea mai nouă versiune a limbajului de programare Oracle, este disponibilă pentru programatori

Java 20 oracle

Compania americană Oracle a anunțat, miercuri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că este disponibilă Java 20, cea mai recentă versiune a limbajului de programare și a platformei de dezvoltare folosite de programatorii din toată lumea.

Java 20 (Oracle JDK 20) oferă mii de îmbunătățiri în materie de performanță, scalabilitate și securitate, inclusiv îmbunătățiri ale platformei care vor ajuta dezvoltatorii să își îmbunătățească productivitatea și să stimuleze inovația și creșterea în cadrul organizațiilor lor - susține gigantul IT.

Prezent pe piață de peste 25 de ani, Java este prezentat de Oracle drept cel mai utilizat limbaj de programare la nivel mondial.

Cel mai recent kit de dezvoltare Java (JDK) oferă actualizări și îmbunătățiri prin intermediul a șapte propuneri de îmbunătățire a JDK (JEP). Majoritatea actualizărilor sunt funcționalități ulterioare care îmbunătățesc funcționalitățile introduse în versiunile anterioare.

JDK 20 oferă îmbunătățiri ale limbajului aduse de proiectul OpenJDK Amber (Record Patterns și Pattern Matching for Switch); îmbunătățiri aduse de proiectul OpenJDK Panama pentru interconectarea mașinii virtuale Java (JVM) și a codului nativ (Foreign Function & Memory API și Vector API); și funcționalități legate de proiectul Loom (Scoped Values, Virtual Threads și Structured Concurrency), care vor simplifica în mod semnificativ procesul de scriere, întreținere și monitorizare a aplicațiilor concurente și de mare capacitate.

Oracle livrează noi versiuni ale funcționalităților Java la fiecare șase luni printr-un program de lansare predictibil. Această cadență asigură un flux constant de inovații, oferind în același timp îmbunătățiri continue ale performanței, scalabilitații și securității platformei, care contribuie la creșterea răspândirii Java în organizații și industrii de toate dimensiunile.

Versiunea Java 20 este rezultatul unei colaborări extinse între inginerii Oracle și alți membri ai comunității mondiale de dezvoltatori Java prin intermediul OpenJDK și Java Community Process (JCP). În plus față de noile îmbunătățiri, Java 20 este susținut de Java Management Service- un serviciu nativ Oracle Cloud Infrastructure (OCI) - care oferă un singur panou de monitorizare pentru a ajuta organizațiile să gestioneze runtime-urile și aplicațiile Java on-prem sau în orice infrastructură cloud.

Parallax

Vizualizari
781
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri