Redactia StartupCafe.ro

O nouă funcție Fitbit permite mai ușor detecția fibrilației atriale

Thumbnail

Fitbit anunță că a primit aprobarea FDA (U.S. Food and Drug Administration - instituția din Statele Unite care reglementează piața medicamentelor și alimentelor) să utilizeze noul algoritm PPG (photoplethysmography) pentru detecția fibrilației atriale.

Acest algoritm va sta la baza funcției de detecție și notificare a ritmului cardiac neregulat, ce va fi disponibilă pe dispozitivele Fitbit.

Fibrilația atrială este o formă de ritm cardiac neregulat care afectează aproape 33,5 milioane de oameni la nivel global. Persoanele care suferă de fibrilație atrială au un risc de 5 ori mai mare de accident vascular cerebral. „Din păcate, fibrilația atrială este greu de detectat, întrucât de obicei nu prezintă simptome și se manifestă în episoade pasagere” - afirmă  compania americană deținută de Google.

Fitbit spune că dispozitivele sale au anumite capacități- în special de monitorizare 24/7 a inimii și autonomia mare a bateriei - care permit identificarea fibrilației atriale prin monitorizarea pe termen lung a ritmului cardiac.

Noul algoritm PPG al Fitbit pentru detectarea fibrilației atriale evaluează în mod pasiv ritmul cardiac, atunci când utilizatorul Fitbit doarme sau este în repaus. Dacă apare ceva care să fie sugestiv pentru fibrilația atrială, utilizatorul este anunțat prin notificările de ritm cardiac neregulat. Utilizatorul are astfel informații de la care poate merge către investigații suplimentare, pentru a preveni posibile complicații - mai spune producătorul american de brățări fitenss și ceasuri inteligente.

Mai multe, pe Blogul Google.

Fitbit în România

În ianuarie 2017, Fitbit a cumpărat startup-ul românesc de ceasuri inteligente Vector Watch, pentru care americanii au scos din buzunar 15 milioane de dolari.

Vector Watch a fost deschis în anul 2015, de antreprenorii români Andrei Pitiș, Dan Tudose, Octavian Pătrașcu și Rareș Florea. Treptat, pachetul majoritar de acțiuni al Vector a fost  preluat de Gecad Ventrures, fond de investitii controlat de omul de afaceri Radu Georgescu. Alți investitori în firmă au fost 3TS Catalyst România, Mihai Popescu, Bogdan Vlad, Radu Apostolescu (fondator al magazinului online eMag). În total, Vector atrăsese investiții totale de circa 12 milioane de dolari până în ianuarie 2017, când a fost achiziționat de Fitbit pentru 15 milioane de dolari.

Vector Watch era înregistrat la Londra, însă îl putem considera un startup românesc, mai ales pentru că fondatorii și investitorii principali erau români, iar centrul de dezvoltare funcționa tot în România.

Brandul Vector Watch și-a făcut loc pe piața ceasurilor mai ales odată cu cooptarea în echipă, ca director general (CEO), a lui Joe Santana, fost președinte și CEO al producătorului american de ceasuri Timex. În ianuarie 2017, când a fost preluat de Fitbit, Vector Watch avea 40 de angajati și se vindea pe 25 de piețe, printre care SUA, Marea Britanie, Thailanda, Singapore, Malaezia, Filipine.

În septembrie 2017, după preluarea Vector, compania americană a inaugurat la București un centru de cercetare, care a ajuns la peste 200 de angajați. La inaugurarea centrului de cercetare de la București, despre care Fitbit spunea că era cel mai mare de acest fel pe care îl deținea în afara SUA, au participat și fondatorii James Park (CEO) și Eric Friedman (CTO).

Când a cumpărat Vector Watch, Fitbit a preluat și echipa startup-ului românesc, precum și platforma de software, de care era de fapt interesată compania americană.

Conform datelor oficiale, în anul 2020, firma Fitbit Development SRL, din București, a avut un număr mediu de 259 de angajați. Subsidiara românească a Fitbit a realizat o cifră de afaceri de 117,7 milioane de lei, în creștere cu 28,5% față de anul 2019. Profitul companiei din România a fost de 6,2 milioane de lei, în anul 2020, în creștere cu aproape 20% față de 2019.

La rândul său, Fitbit a fost cumpărată de Google pentru suma de 2,1 miliarde de dolari, tranzacție finalizată în ianuarie 2021.

Parallax

Vizualizari
334
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 886
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri