Redacția StartupCafe.ro

Clienții OpenAI (Chat GPT) se gândesc să lucreze cu ceilalți rivali

chatgpt-openai-dreamstime

O parte din clienții startup-ului de inteligență artificială finanțat de Microsoft iau în considerare să lucreze cu concurenții în urma schimbărilor recente în cadrul OpenAI.

Pe durata weekend-ului trecut, când Sam Altman a fost demis de la conducerea OpenAI, peste 100 de clienţi au luat legătura cu alte companii de AI, susţin sursele The Information, citate de News.ro.

Aceștia au luat legătura cu competitori precum Anthropic, Google Cloud şi Cohere. Alţii iau în considerare să treacă la Azure, serviciul de cloud al Microsoft, care oferă deja copii ale modelelor lingvistice dezvoltate de OpenAI.

După demiterea neaşteptată a lui Sam Altman, membrii consiliului director au numit deja doi conducători interimari, au negociat revenirea CEO-ului şi au discutat o fuziune cu Anthropic.

Fuziunea propusă de OpenAI l-ar fi adus pe CEO-ul Anthropic, Dario Amodei, în locul lui Sam Altman.

Momentan, nu se cunoaşte rezultatul discuţiilor dintre liderii companiilor.

Între timp, OpenAI a numit noul director general interimar - fostul șef al platformei de streaming video Twitch, Emmett Shear. În martie 2023, el a demisionat din funcția de CEO (director general) al platformei, care este destul de populară și în România.

Totodată, reamintim că Sam Altman și Greg Brockman au fost recrutați de Microsoft, investitorul principal în OpenAI. Altman și Brockman vor conduce astfel eforturile Microsoft în dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială.

Parallax

Vizualizari
119
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 971
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri