Răzvan Tătaru

Canale de YouTube ale lui Andrew Tate, închise pentru promovarea unei scheme de îmbogățire rapidă

Andrew Tate în București

Platforma de videoclipuri YouTube a închis mai multe canale mari care promovau academia online de business a lui Andrew Tate, în urma unei investigații VICE News.

Academia online de afaceri a lui Andrew Tate costa 49 dolari/lună și avea ca scop predarea de planuri de afaceri adolescenților, fani ai creatorului de conținut.

Ancheta arăta faptul că schema de îmbogățire a lui Andrew Tate se folosea de rețelele de socializare pentru a profita de pe urma fanilor tineri.

Organizația a recrutat participanții prin intermediul anunțurilor promoționale de pe rețelele sociale, bazându-se pe politicile permisive de moderare ale YouTube, TikTok și Instagram, deși se presupunea că aceste platforme au interzis conținutul lui Tate și The Real World pe site-urile lor.

Un fost student nemulțumit de The Real World a povestit cum oamenii afiliați trebuiau să creeze mai multe videoclipuri pe social media pentru a promova școala de afaceri.

Totodată, acesta a spus că studenții de pe platformă erau împinși de tutorii lor să lucreze multe ore, uneori 16 ore pe zi, și erau bombardați cu ideologie „red pill” într-o atmosferă asemănătoare cu o sectă.

Ce este „red pill”

Atmosfera „red pill” se referă la un scepticism extrem, în care tinerii erau îndemnați să fie suspicioși față de oricine și să se vadă din postura de victime.

Conceptul vine din filmul Matrix, în care personajul principal poate alege între o pastilă roșie (red pill) care i-ar putea conferi un adevăr crunt sau care i-ar putea schimba viața sau o pastilă albastră (blue pill) care l-ar lăsa să trăiască în realitatea curentă, fără griji.

Termenul „red pill” a fost preluat de grupurile online extremiste, care vor să descopere „adevărul” în ceea ce privește oprimarea bărbaților, potrivit Dictionary.com.

Unul dintre canalele eliminate, cu 264.000 de abonați, a fost interzis pentru încălcarea politicilor YouTube privind spam-ul, practicile înșelătoare și escrocheriile, care „interzic strict conținutul a cărui principală intenție este să-i păcălească pe ceilalți să părăsească YouTube pentru un alt site”, a declarat un purtător de cuvânt pentru VICE.

YouTube a șters videoclipurile și canalele implicate, dar încă există conținut aflat în legătură cu școala online de afaceri pe platforme ca Instagram și TikTok. Celelalte două platforme n-au răspuns solicitărilor sursei citate până la data publicării.

Ce s-a mai întâmplat în cazul fraților Tate

Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză lui Andrew Tate recent, anulând decizia de a sechestra mașinile sale de lux, între alte bunuri ale influencerului controversat, și trimițând decizia spre reexaminare, potrivit News.ro.

Andrew Tate a fost pus sub acuzare în iunie 2023, împreună cu fratele său Tristan şi două suspecte de sex feminin din România, pentru trafic de persoane, viol şi formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual femei, acuzaţii pe care aceştia le-au negat.

Frații Andrew Tate și Tristan Tate au fost percheziționați de DIICOT și arestați la începutul anului trecut. Tot atunci, brandul românesc de pizza Jerry’s Pizza a devenit viral după ce o cutie a apărut într-un video al influencerului pe X/Twitter, iar internauții au început să speculeze că acesta a fost modul prin care autoritățile l-au localizat pe Tate, așa cum s-a mai scris pe StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
1424
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Uacar
Gioni
Cea mai mare parte a canalelor youtube trebuie inchise. Multa mizerie, si nu numai pe youtube.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri