Denisa Crăciun

Brandul românesc Jerry's Pizza, viral pe rețelele sociale la nivel mondial, după ce Andrew Tate a înceract să o trolleze pe Greta Thunberg și l-au luat procurorii

Pizza de la Jerrys

Marca Jerry's Pizza a ajuns virală la nivel internațional pe rețelele sociale, după ce Andrew Tate, un influencer americano-britanic, a postat pe Twitter un videoclip în care apare o cutie de pizza de la brandul românesc, ultima sa postare înainte de a fi reținut de autorități în România, pentru 24 de ore, împreună cu fratele său, Tristan.

Andrew Tate a fost interzis în 2022, în august, pe Facebook, Instagram, YouTube, TikTok și Twitter din cauza mai multor comentarii nepotrivite. În noiembrie el a revenit pe Twitter, după ce Elon Musk a preluat compania, conform CNET

Odată ce a primit acces pe Twitter, Tate a intrat într-o dispută cu activista de mediu Greta Thunberg, căreia i-a transmis printr-un videoclip că nu vrea să recicleze ambalajele de la pizza.

Cutia de pizza de la Jerry's apare în videoclipul lui Tate la minutul 1:00. 

La scurt timp după postarea lui Andrew Tate pe Twitter, acesta și fratele său, Tristan, au fost vizați de percheziții ale procurorilor DIICOT și au fost reținuți pentru 24 de ore. Dincolo de glumele care se fac pe internet pe seama pățaniei fraților Tate, trebuie spus că dosarul este unul foarte serios și vizează posibile infracțiuni grave: constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Cazul a fost deschis în luna aprilie, după ce ambasada SUA la București a reclamat că o tânără cu cetăţenie americană ar fi fost sechestrată la vila celor doi, potrivit HotNews.ro. 

Acum, după reținerea lui Andrew și Tristan Tate, reacțiile pe rețelele sociale nu au întârziat să apară. Unii au speculat că Andrew Tate ar fi fost deconspirat datorită cutiilor de la Jerry’s Pizza, iar alții s-au amuzat pe seama pățaniei vedetei online. Este totuși puțin probabil ca postarea lui Tate în care apare cutia de pizza să fi fost cea care i-a dus pe procurori și polițiști la el acasă pentru a-l reține.

Alții spun că întâmplarea cu frații Tate este și o ocazie pentru brandul românesc să facă hijack marketing, concept prin care o companie fructifică un lucru/eveniment deja existent pentru a crește popularitatea brandului său. 

Deja ultima postare a Jerry’s Pizza pe Facebook, în care apare o cutie de pizza pe care scrie „We got Taste”, a strâns reacții.

Iată câteva dintre comentariile lăsate de utilizatori: „acum e momentul să adăugați în meniu Pizza cu deTate”; „dangerous Ta(s)te” (gust periculos) sau „pizza so good you’d go to prison just to get a slice” (o pizza atât de bună încât ai merge la închisoare doar pentru o felie). 
 

Cine este Jerry’s Pizza

În urmă cu 25 de ani, Jerry Dauteuil a pus bazele business-ului Jerry’s Pizza în România. Antreprenorul a venit pentru prima data la noi în țară în anul 1991, iar câțiva ani mai târziu el a adus pizza în stil american pe piața românească, conform LinkedIn.

Într-un interviu acordat ZF, Jerry Dauteuil povestea că după finalizarea studiilor a lucrat la Camera de Comerț și Industrie a Statelor Unite în Washington DC. Apoi a venit în România unde a început afacerea.

Potrivit sursei citate, acționariatul Jerry’s Pizza este împărțit între antreprenor și soția sa. 

Astăzi, compania are peste 700 de angajați și 25 de pizzerii deschise în șase orașe din țară. Magazinele funcţionează preponderent în regim delivery & take-away iar zonele lor de livrare acoperă integral oraşele Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Constanţa, Craiova şi zonele limitrofe acestora. 

Jerry’s Pizza operează prin firmele Jerry’s Pizza Est SRL (1998) și Jerry’s Pizza Nord SRL, înființată în 2002. 

Jerry’s Pizza Est SRL a avut în 2021 o cifră de afaceri de 33.664.201 lei și un profit de 2.257.471 lei. De celalată parte, Jerry’s Pizza Nord SRL a avut 47.318.819 lei cifră de afaceri și un profit de 1.083.514 lei. 

Parallax

Vizualizari
4399
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
florin
stefan
..viral,nivel mondial,patetic

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri