Adi Iacob

Amazon oferă 1 milion de euro programatorilor pentru a combate tehnologia deepfake

Thumbnail

Amazon tocmai a anunțat că va oferi 1 milion de dolari în credite Amazon Web Services (AWS) programatorilor care doresc să găsească soluții împotriva tehnologiei deepfake ce folosește inteligența artificială (AI) pentru a edita fotografiile, videoclipurile sau vocile utilizatorilor astfel încât să modifice anumite trăsături.

Tehnologia deepfake, poate fi folosită - pe lângă partea distractivă - și în scopuri mai puțin bune, precum înșelarea companiilor. Cercetătorii de la marile companii de tehnologie și din mediul academic încearcă să dezvolte software-uri capabile să detecteze deepfake-urile video și audio, iar Amazon a decis să sprijine financiar aceste eforturi.

Compania de comerț online se alătură astfel inițiativei DeepFake Detection (DFDC), condusă de Facebook și Microsoft pentru a stimula eforturile de identificare a conținutului manipulat - deepfake, potrivit unui comunicat de presă.

Pe lângă cei 1 milion de dolari în credite AWS, compania va găzdui online baze de date care vor ajuta cercetătorii să dezvolte sofware-uri capabile să detecteze imaginile și videoclipurile  deepfake. 

Amazon a anunțat că cercetătorii trebuie pot să solicite o subvenție de minimum 1.000 dolari și de maximum 10.000 dolari.

În septembrie, Facebook a anunțat lansarea programului DeepFake Detection, în parteneriat cu Microsoft și instituții academice precum Cornell Tech, MIT și Universitatea din Oxford. 

Partenerii inițiativei au promis 10 milioane de dolari și au lansat un set de date de 5.000 de videoclipuri pentru a ajuta programatorii să creeze instrumente de detectare a conținutului deepfake, scrie The Next Web. DFDC va lansa întregul set de date în decembrie.

Și Google a lansat în septembrie o bază de date imensă  de videoclipuri deepfake pentru a ajuta programatorii. 

Parallax

Vizualizari
538
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri