Luminita Pirvu

Firmele mici pot sa-si faca gratuit pagina web cu ajutorul Google

Imagine principala
Site Google

Noul instrument numit pur si simplu "Site", este gratuit și promite să permită proprietarilor de afaceri mici să creeze și să editeze o pagină de prezentare pe internet, în câteva minute, pe desktop sau pe mobil. Google remarcă fatul că 60% dintre afacerile mici din întreaga lume nu au propriul site web și încearcă să încurajeze prezența micilor companii pe internet prin lansarea noului noului instrument pentru pagini web.

Instrumentul pentru paginile web este o extensie a serviciului Compania mea pe Google (Google My Business - GMB), ceea ce înseamnă ca firma sau compania ta trebuie să fie listata pe Google pentru a putea crea propria pagină de prezentare web. Google va trage automat informațiile din listarea ta pentru a crea pagina web, care apoi poate fi personalizata cu teme, fotografii și text.

Deocamdată, optiunile sunt limitate in materie de creare a meniurilor, personalizare cu texte, imagini sau secțiuni. Practic, ce poți genera în câteva minute este o pagină web simplă care preia imagini și elemente descriptive precum denumirea firmei, o descriere scurtă și câteva detalii despre produse ori servicii, afișate până acum în ceea ce Google numește Knowledge Graph.

Knowledge Graph este acel spațiu dreptunghiular care apare în partea dreapta din pagina cu rezultate ale căutarilor și afișează informații de bază despre companie (denumire, recenzii, adresă fotografii și indicații de orientare). Knowledge Graph apare doar dacă ai înregistrat și listat firma ta în ”Compania mea pe Google” 

Hotnews Knowledge Graph

Dacă este prima dată când faci o înregistrare si listare a locatiei, Google te va invita automat să începi să creezi o pagină web de prezentare.

Dacă firma ta este deja înregistrată poți intra direct în ”Compania mea pe Google”, faci click pe "Gestionați locația", apoi selectezi ”Site” din meniu. Alternativ, poți începe să creezi pagina ta prin intermediul acestei pagini de destinație.

Urmează instrucțiunile de pe ecran și, când esti mulțumit, poți continua și publica pagina, care devine astfel publică la o adresă.de web furnizata automat de google. 

În mod implicit, site-urile create cu ”Site” vor urma structura: "numelecompanieitale.business.site". Un domeniu personalizat poate fi achiziționat din meniul Setări din contul tau. și Google va conecta automat site-ul tau la noul domeniu.

După publicarea site-ului, actualizarea este la fel de simplă ca și actualizarea înregistrării GMB. Orice actualizare a înregistrării GMB va fi aplicată automat pe site-ul tau.

Sursa: searchenginejournal.com

Vezi aici cum iti poti lista firma in Compania mea pe Google 

Urmareste si Tutorialul Video realizat de echipa de suport Google

Parallax

Vizualizari
6801
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri