Claudiu Zamfir

Startup-uri românești distinse de comunitatea franceză cu premiile La French Tech România 2022

Gregoire Vigroux-Linkedin

Startup-uri românești de tehnologie au fost distinse cu premiile La French Tech România 2022, într-o festivitate care a avut loc marți seara, la Ambasada Franței la București.

Prezidată de antreprenorul și investitorul Gregoire Vigroux, La French Tech România este parte a comunității franceze de business tehnologic La French Tech, cu prezență în toată lumea.

Lista premianților La French Tech România 2022:

  • Most Innovative Startup — bLuana. Startup-ul fondat de Florin Irimescu oferă produse  „plant based”, cu toate beneficiile cărnii de pește (Omega 3 etc.), făcute pentru a înlocui carnea de pește.
  • Most Inventive Startup — Tokinomo. Este un startup de retail tech, lansat de Ionut Vlad, care a dezvoltat o platformă de customer engagement (creștere a vânzărilor la raft în magazine și hypermarketuri prin interacțiunea cu cumpărătorii). Aceasta constă într-o serie de roboți plasați pe rafturile magazinelor și o platformă web care permite managementul acestora și generarea de rapoarte și analize în timp real.
  • Best Woman in Business — Simona Gemeneanu, co-founder, Morphosis Capital, un fond de private equity susținut de Uniunea Europeană, care investește în firme mici și mijlocii din România.
  • Best Romanian Scale-Up — FintechOS. Compania fondată de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț dezvoltă o tehnologie care ajută băncile și companiile de asigurări să lanseze repede pe piață produse digitale, respectând totodată cerințele de eficiență operațională. Prin abordarea sa modulară low-code, FintechOS le oferă băncilor posibilitatea de a crea, testa și scala noi produse și servicii digitale în doar câteva săptămâni. Fintech-ul românesc a atras investiții de peste 90 de milioane de dolari în cei 5 ani de existență.
  • Best French-Romanian collaboration — Extia. Este o firmă franceză de consultanță specializată în profesii IT și digitale. Compania are prezență consistentă în România.
  • Best Program in Education — The Entrepreneurship Academy . Este o facultate antreprenorială unde studenții învață cum să își construiască și să își dezvolte un business. Facultatea funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/ Stichting Schoolvision, după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat în peste 18 țări. Facultatea este acreditată internațional de Team Academy Netherlands, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda.
  • Best impact startup — dotLumen. Este un startup clujean, fondat în anul 2018, ca proiect de cercetare, care a dezvoltat un dispozitiv portabil care ajută persoanele nevăzătoare să se orienteze la deplasare, fără câine asistent. Fondatorii companiei sunt inventatorul Cornel Amariei, alături de dr. Gabriel Chindriş, cercetător universitar în domeniul ingineriei electronice, și omul de afaceri Mihai Ivașcu, fondator M3 Holdings. Startup-ul a obținut recent și o finanțare de 9 milioane de euro de la Uniunea Europeană.
  • Best Start in Romania for a French Startup — Prestashop. Este o platformă software lansată la Paris, în anul 2007, folosită în toată lumea pentru lansarea de magazine online. Fondatorii sunt Bruno Lévêque și Igor Schlumberger. Andrei Zamfirescu este country developer pe România.
  • Best NGO — Hospice Casa Speranței. Este o organizație neguvernamentală care, de 30 de ani, oferă gratuit îngrijire paliativă pacienților care suferă de boli incurabile. Organizația este condusă de Mirela Nemțanu (CEO). Putem susține AICI activitatea Hospice Casa Speranței.

Parallax

Vizualizari
280
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri