Denisa Crăciun

Startup-ul medical românesc Synaptiq a depășit targetul de 160.000 EUR, finanțare de la investitori individuali

CEO Synaptiq

Un startup clujean care a dezvoltat o soluție bazată pe inteligență artificială pentru delimitarea tumorilor canceroase a depășit targetul de 160.000 EUR, investiție suplimentară pe care a vizat-o inițial pe platforma de coinvestiții Seedblink.

Startup-ul Synaptiq a anunțat, joi, într-un comunicat către StartupCafe.ro, că suma maximă acceptată de companie în cazul unei cereri mari este de 300.000 EUR, iar runda este deschisă până luni, 8 mai 2023.

Startup-ul a fost fondat în 2020 la Cluj de Dragoș Dușe (foto), Mihai Căta, Roxana Săbău și Diana Andrițchi. 

În urmă cu o lună, startup-ul anunța ca vizează o rundă de finanțare de 600.000 EUR, din care 160.000 EUR pe SeedBlink și alți 440.000 EUR de la investitorii din runda precedentă (care au venit cu investiții de tip follow-on) și de la Fortech Investments, un partener nou și investitorul principal pentru runda actuală.

Fortech Investments s-a alăturat celorlalți acționari principali ai Synaptiq: Cleverage VC, Gapminder VC și Daniel Istrate - angel investor.

„Investitorii interesați vor putea subscrie orice sumă, începând de la 2.500 de euro, primind acțiuni în cadrul Synaptiq, companie care este evaluată în această rundă la un total de 4,8 milioane de euro (pre-money)” - susține startup-ul. 

Aceasta este a doua rundă de investiții pentru Synaptiq, care a mai atras o investiție de pre-seed în valoare de 250.000 EUR în 2021. În același timp, compania a primit un grant nerambursabil de 158.000 EUR de la fondul norvegian Innovation Norway.

„Această nouă rundă va fi utilizată pentru a finaliza Certificarea Europeana a soluției Mediq și pentru a realiza studiul clinic complet necesar pentru acreditare. Acest lucru va permite implementarea Mediq în clinicile de radioterapie din toată Europa, în paralel cu dezvoltarea unor funcționalități noi în aplicație. Cu sprijinul investitorilor putem continua să dezvoltăm o tehnologie de ultimă generație care transformă asistența medicală și îmbunătățește rezultatele tratamentelor împotriva cancerului în întreaga lume”, spune Dragoș Dușe, fondator și CEO al Synaptiq.

Echipa Synaptiq este formată din ingineri, specialiști în radioterapie și specialiști în business, cu studii și doctorate la facultăți din țară și străinătate, precum Universitatea din București, Amsterdam, Munich, Bristol și Heidelberg.

Startup-ul a dezvoltat Mediq, o soluție digitală bazată pe procesarea datelor din imagistica medicală cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Parallax

Vizualizari
393
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri