Denisa Crăciun

Un startup IT clujean caută pe net investitori individuali, pentru o finanțare suplimentară de 160.000 EUR

startup Cluj

Un startup clujean de tehnologie medicală deschide o rundă de finanțare pe SeedBlink și vrea să atragă o investiție suplimentară de 160.000 EUR.

Startup-ul Synaptiq, care a creat soluția Mediq, specializată în eficientizarea tratării cancerului, a anunțat, marți, într-un comunicat către StartupCafe.ro, că deschide o nouă rundă de finanțare, accesibilă și pentru investitorii individuali.

Investitorii „vor putea subscrie orice sumă, începând de la 2.500 Euro, direct prin SeedBlink, primind în schimb acțiuni în Synaptiq, care este evaluată la această rundă la un total de 4,8 milioane de euro (pre-money)”, conform startup-ului. 

Synpatiq transmite că și-a asigurat deja 440.000 EUR finanțare. 

„Ceilalți 440.000 de euro din această rundă de investiție în compania Synaptiq sunt deja subscriși de investitorii atrași la etapele de finanțare precedente, dar și de noul partener Fortech Investments. Înființat recent la Cluj, fondul de investiții Fortech Investments își asumă cea mai mare parte a finanțării atrase în această rundă, alăturându-se astfel celorlalți acționari majori ai proiectului Synaptiq: Cleverage VC, Gapminder VC și investitorul de tip angel, Daniel Istrate”, conform Syaptiq. 

Înființat la Cluj în 2020, startup-ul de tehnologie medicală Synaptiq a reușit să atragă din primul an o rundă de investiții pre-seed în valoare de 250.000 de euro.

Ulterior, compania a primit un grant nerambursabil de 158.000 de euro de la fondul norvegian Innovation Norway. Fondurile atrase în primii doi ani au fost utilizate pentru dezvoltarea unei versiuni complet funcționale a soluției software, care a fost deja implementată și este testată în opt clinici medicale de radioterapie.

Actuala rundă de investiții va fi folosită pentru finalizarea Certificării Europene a soluției Mediq și realizarea studiului clinic complet necesar autorizării, permițând implementarea soluției Synaptiq în clinici de radioterapie din toată Europa, în paralel cu adăugarea unor funcționalități suplimentare în aplicație.

Mediq este o soluție tehnologică dezvoltată de 17 tineri din Cluj (informaticieni, medici și specialiști în management și business) bazată pe prelucrarea datelor din imagistica medicală cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Proiectată și dezvoltată în colaborare cu medici și clinici, soluția reduce timpul de identificare și deliniere a organelor la risc și a tumorilor, de la o medie actuală de 2-4 ore, la maxim 5 minute, susține startup-ul.

„Investind în Synaptiq, veți face o diferență reală în lupta împotriva cancerului și veți susține o cauză care va avea un impact pozitiv pentru nenumărate vieți. Sprijinul dumneavoastră ne va ajuta să oferim mai multor oameni accesul la un tratament corespunzător îmbunătățind astfel șansa lor de vindecare. Vă invit să investim împreună într-un viitor mai bun pentru oamenii pe care îi iubim”, declară Dragoș Dușe, fondator și CEO al Synaptiq, cu ocazia rundei pe platforma SeedBlink.

De cealaltă parte, Valentin Filip, managing partner al Fortech Investments, principal investitor în actuala rundă, spune că „sectorul HealthTech este un domeniu de interes major pentru noi la Fortech Investments, iar Synaptiq ne-a atras atenția de la început. Da, este o industrie în creștere, dar încă necesită grade ridicate de inovație, mai ales când vorbim despre detectarea tumorilor canceroase. Dacă vorbim de prevenire, cu cât mai devreme este cu atât mai bine, așa că mai este încă un drum lung de parcurs. Echipa de la Synaptiq nu a demonstrat doar că are o soluție promițătoare, ci a arătat și impactul pe care îl are deja în acest stadiu al soluției, și acesta a fost factorul care ne-a convins să investim”.  

Compania Synaptiq are în prezent o echipă de 15 profesioniști, de la ingineri software și experți în business, cu diplome universitare și doctorate de la universitățile din București, Munchen, Amsterdam, Heidelberg și Bristol, până la un grup de cinci medici radioterapeuți cu o experiență bogată în activitatea clinică oncologică.

Parallax

Vizualizari
1105
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri