Claudiu Zamfir

Fermierii să livreze produse restaurantelor din București - idee de afacere admisă într-un accelerator de business

Thumbnail

Doi studenți vor să facă o platformă digitală de logistică, prin care să ajute fermierii din jurul Bucureștiului să livreze produse agro-alimentare restaurantelor din Capitală. Acum, proiectul tinerilor a fost admis în acceleratorul de afaceri Future Makers, care oferă mentorat și șansa de a obține premii de până la 20.000 de euro în total.

Joi, acceleratorul a anunțat cele 50 de echipe admise în programul din anul 2020, care acoperă 10 domenii: automatizare, educație, mediu, sănătate, agricultură, mobilitate, VR & AI, angajabilitate, servicii și noi tehnologii care ne eficientizează activitățile în viața de zi cu zi și în business.

Printre cei admiși în program se numără Andrei Ilie și Mihai Feraru, doi studenți din orașul vrâncean Adjud. Pe StartupCafe.ro am mai scris despre un proiect al lor, Harta Producătorilor Locali. Acum, în programul de accelerare de business au intrat cu o idee adiacentă: o platformă de logistică pentru HoReCa, prin care micii fermieri din jurul Bucureștiului vor putea livra produse agro-alimentare proaspete restaurantelor din Capitală.

Tinerii, studeți la Automatică, la Politehnica bucureșteană, vor urma un program de mentorat din iulie până în noiembrie 2020, iar până atunci probabil că și restaurantele vor putea lucra la capacitate maximă, dacă se vor ridica măsurile restrictive de limitare a epidemiei de coronavirus COVID-19. Harta producătorilor și platforma de logistică HoReCa ar putea să vină, deci, la momentul potrivit în sprijinul micilor afaceri românești.

„Prin platforma de logistică vrem sa realizam un ecosistem între producatori si zona HoReCa. Inițial plecăm de pe Bucuresti și Ilfov, și apoi daca ideea e aprobata si flow-ul gandit e bun, vrem sa ne extindem și în alte orase. În momentul de față suntem în faza beta in care cautam producatori din împrejurimile Bucureștiului și din București și câteva restaurante, ca sa vedem cum se leagă.  Platforma are o serie de funcționalități, precum plata cu cardul, un panou de control avansat, facturare etc.”, a declarat, pentru StartupCafe.ro, Andrei Ilie.

În viitor, platforma trebui să integreze și un sistem de transport, pentru ca modelul online să funcționeze cu adevărat, în offline.

„Momentan nu am gandit zona de transport atât de aprofundat, insa initial o creăm un mic ecosistem ca un fel de bursa de transporturi mai automatizata. Ulterior, daca e totul OK, cel mai probabil vom încerca sa ne facem propria flotă”, a mai spus tânărul antreprenor.

Lista completă cu cele 50 de echipe admise:

Thumbnail

În total, tineri din 53 orașe și comune, unde au ajuns atelierele online de antreprenoriat și trenduri de viitor, au propus peste 170 de idei de business în competiția Future Makers, aflată la a treia ediție.

După programul de accelerare, faza finală a competiţiei o reprezintă pitch-urile din 18 noiembrie în faţa juriului format din Paris Nikolopoulos (Country Manager, Coca Cola România), Sergiu Neguț (Co-Founder, FintechOS), Marius Ștefan (CEO, Autonom), Ioan Iacob (Managing Partner, Qualitance) și alții.

Marea finală va avea loc pe 18-19 noiembrie 2020, în cadrul conferinței internaționale Future Summit, care reunește experți în inovare și trenduri de viitor din Europa, Asia și Statele Unite.

Juriul va acorda 5 premii de 2.500 de euro şi marele premiu de 5.000 de euro. O echipă va avea șansa să câștige și premiul publicului de 2.500 euro în urma voturilor pe care fiecare video de promovare al echipelor îl va primi online în lunile octombrie și noiembrie.

Parallax

Vizualizari
1989
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri