Claudiu Zamfir

Harta producătorilor locali din România - să fii găsit mai ușor de clienți

Thumbnail

Producătorii români de miere, de produse agroalimentare, hand-made, articole sanitare și alte categorii pot să se înscrie gratuit pe o hartă online, producatoridinromania.ro , pentru a putea fi identificați și găsiți mai ușor de către potențialii clienți.

Harta producătorilor locali români a fost realizată de doi tineri din Adjud, județul Vrancea, Andrei Ilie și Mihai Feraru. Participanți cu rezultate bune la concursuri și olimpiade de tehnologia informației (TIC) și de informatică, încă din liceu, Andrei și Mihai sunt acum studenți în București, primul în Poli, la Automatică și Calculatoare, iar celălalt, în Universitatea București, la Mate-Info.

„Orice producător se poate înscrie pe platformă printr-un Google Form, foarte ușor, iar noi îi adăugăm manual, pentru că încă suntem în dezvotare pe partea tehnică. În momentul de față este totul gratuit, atât pentru producători, cât și pentru consumatori”, ne-a spus Andrei Ilie, la o întâlnire #deladstanta, pe StartupCafe.ro, via Zoom.

Pentru a intra în platformă, ca producător, trebuie să:

  • ai o formă juridică legală: SRL, PFA, întreprindere individuală și așa mai departe.
  • să trimiți o adresă validă când completezi formularul de contact.
  • să alegi o categorie validă dintre cele care sunt în formularul de contact: agroalimentar, prelucrare lemn, prelucrare metal, „cam tot ce se poate face la noi în țară”.

Harta este realizată pe structura Google Maps și are filtre de selecție după domneiul de producție și după județ.

Apariția pe hartă este gratuită, însă Andrei și Mihai oferă și servicii suplimentare contra cost, prin firmele lor de software și cu ajutorul colaboratorilor, pe partea de marketing. Astfel, printr-un modul vizual, contra cost, producătorilor de pe platformă li se oferă un website, un logo, o concepție grafică și promovare online.

„Producătorii care au propriul site sau nu vor momentan să-și facă un site se pot lista, fără niciun fel de problemă, gratuit”, mai spune Andrei Ilie.

În prezent, pe hartă sunt prevăzute 10 categorii de producători predefinite. „Avem în jur de 50 de producători listați și 30-40 în așteptare. Sunt preponderent producători de miere în platformă”, ne-a spus Mihai Feraru.

Cei doi antreprenori-studenți caută și colaboratori pentru dezvoltarea platformei mai departe.

 

Citește și:

 

Parallax

Vizualizari
9788
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri