Claudiu Zamfir

Farmeria: Site prin care fermierii vând produse consumatorilor din apropiere

Thumbnail

Fermierii români pot să vândă legume, fructe și alte produse agroalimentare unor clienți din relativă apropiere, pe platforma online Farmeria.ro, lansată recent de 3 elevi de liceu.

Într-un comunicat remis StartupCafe.ro, Farmeria.ro se prezintă ca o platformă de tip marketplace care le oferă producătorilor locali din întreaga țară oportunitatea de a-și comercializa alimentele produse de către ei.

Platforma promovează producătorii locali și comerțul comunitar, chiar prin modul în care sortează și afișează produsele utilizatorilor: prioritate au produsele din aceeași localitate, apoi cele din județul respectiv.

De asemenea, clienții vor avea posibilitatea de a transmite feedback producătorilor, iar, în cazul în care este raportat un abuz sau producătorii au comercializat produse necalitative, aceștia nu vor mai avea acces la platformă și la posibilitatea de a întreprinde acte comerciale prin intermediul acesteia.

Platforma este disponibilă în limba română și limba maghiară, „cu scopul de a eficientiza comerțul de produse bio”.

Fondatorii Farmeria.ro îndeamnă astfel cumpărătorii să își orienteze atenția spre produsele autentice, care provin din gospodăriile proprii ale producătorilor. Ei mai sun că astfel susțin producătorii români.

Cei 3 fondatori ai Farmeria.ro sunt Ovidiu Mihăilescu, Andrei Pătrașcu și Horea Dobai, încă liceeni în clasa a XII-a din 3 orașe diferite, Piatra Neamț, Focșani și, respectiv, Oradea.

Site-ul este realizat prin firma de software Codestage SRL, din Focșani, fondată în 31 octombrie 2019. Andrei Pătrașcu este unic acționar al firmei, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro. Andrei este olimpic național medaliat cu aur la informatică și premiant al concursului național de IT InfoEducație.

Farmeria.ro nu este singura platformă de tip marketplace care aduce în legătură producătorii agricoli cu condumatorii, în România. Zilele aceastea a fost lansată și platforma Targulescu.ro, destinată productărilor din județul Giurgiu.

De asemenea, una dintre cele mai mari aplicații de acest fel, la nivel național, este Taraba Virtuală.

Parallax

Vizualizari
3035
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri