Adi Iacob

Un grup de programatori români a lansat o piață alimentară online

Thumbnail

Un grup de tineri programatori români a lansat o platformă online care dorește să aducă împreună cumpărătorii interesați de alimente românești și producătorii locali de produse agro-alimentare. 

Platforma PiataNoastra.ro vrea să scurteze și  să faciliteze traseul produselor alimentare de producție autohtonă către clientul final, eliminând din proces intermediarii și prețurile crescute. De asemenea, inițiatorii proiectului spun că nu va exista adaos comercial pentru produsele listate pe site. 

Fondatorii proiectului sunt Teodosiu Mihai (29 de ani), Radu Ursache (32 de ani) și Alex Ionescu (32 ani).

"Platforma s-a nascut dintr-o nevoie identificată inițial la noi, la familiile noastre, la apropiații noștri: alimentele proaspete, sănătoase și accesibile ca preț sunt greu, daca nu chiar imposibil, de găsit. De aceea, tocmai pentru ca știm cât poate fi de dificil să gasești produse alimentare proaspete, am decis să eliminam toți factorii de risc sau inconvenientele, care, în practicile comerciale actuale, au devenit deja o obișnuință", a explicat Radu Ursache, pentru StartupCafe.ro. 

Platforma online promite să listeze doar produse din surse de producție verificate, colaborâd doar cu producatori români cu certificate de conformitate. De asemenea, antreprenorii spun că nu vor permite vânzarea de alimentare perisabile a căror depozitare este incerta sau incorectă. 

PiataNoastra.ro nu este nu este singura platformă de tip marketplace care aduce în legătură producătorii agricoli cu condumatorii, în România. Recent, 3 elevi de liceu au lansat site-ul Farmeria.ro. Tot zilele aceastea a fost lansată și platforma Targulescu.ro, destinată productărilor din județul Giurgiu. 

De asemenea, una dintre cele mai mari aplicații de acest fel, la nivel național, este Taraba Virtuală.

Parallax

Vizualizari
6097
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri