Redacția Startupcafe.ro

Românul care a fondat startup-ul .lumen este primul conațional intrat în lista Global Business Hall of Fame

Thumbnail

Fondatorul startup-ului românesc .lumen (dotlumen), antreprenorul Cornel Amariei este primul român premiat de ”Global Business Hall of Fame” o organizație care premiază antreprenori inovatori.

”Este pentru prima oară când un român ajunge pe această prestigioasă listă care însumează 247 de laureați până în prezent, de la fondatori sau CEO de companii de succes până la pionieri ai industriei ori editorialiști de marcă.

În ediția din acest an a ”Global Business Hall of Fame”, Cornel Amariei a fost nominalizat la categoria inovatorilor, alături de Melanie Perkins, fondatoarea cunoscutei companii Canva. În categoria Leaders au fost de asemenea laureate Divine Ndhlukula din Zimbawe și Alice Bentinck din Marea Britanie”, anunță un comunicat difuzat de startup-ul românesc..

.lumen a pornit ca un proiect de cercetare lansat la Cluj care și-a propus să creeze un dispozitiv inovativ - un fel de ochelari - pentru nevăzători. Un prototip ar urma să intre în producție și să fie distribuit în a doua jumătate din 2021.

Startup-ul a fost fondat de antreprenorul Cornel Amariei, alături de dr. Gabriel Chindriş, cercetător universitar în inginerie electronică și Mihai Ivașcu, CEO și Fondator M3 Holdings. 

Ce poate face .lumen pentru nevăzători

Potrivit companiei, dispozitivul care folosește și algoritmi de inteligență artificială ar îmbunătăți considerabil mobilitatea nevăzătorilor și i-ar ajuta să interacționeze mai bine cu obiectele din jurul lor prin indicații auditive și haptice (n.r. - tactile).

Compania a atras investiţii de peste 1 milion de euro din surse private și și-a mărit numărul de angajați. Printre investitori este și Ascendis, o firmă de training și dezvoltare organizațională.

Antreprenorul Cornel Amariei provine dintr-o familie în care ambii părinți au dizabilități locomotorii, iar sora sa, cerebrale. A fost Head of Innovation la Continental Automotive Systems și este pasionat de invenții.

Primul patent aplicat pentru .lumen a fost în 2014, fiind scris în 2013, a spus Cornel Amariei într-un interviu pentru StartupCafe.ro

”Încă de atunci ne-am dat seama cum ar trebui să ajutăm, însă tehnologic nu era posibil. Așa că ne-am axat pe zone tangențiale - am contribuit și urmărit îndeaproape cum tehnologia relevantă .lumen progresează și, în momentul în care lucrurile păreau tehnologic să fie posibile, we jumped in,” a explicat antreprenorul.

Citește și:

Invenția românească ce va schimba viața nevăzătorilor. Cât costă „ochelarii” .lumen

 

Parallax

Vizualizari
1047
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri