Claudiu Zamfir

Ministrul Economiei a anunțat o nouă schemă de ajutor pentru HoReCa și plățile la Măsurile 1 și 2-capital de lucru

Thumbnail

Ministrul Economiei, care se află în campanie electorală pentru legislative, în această perioadă, a anunțat o nouă schemă de sprijin care urmează să fie acordat firmelor HoReCa, precum și plățile pentru antreprenorii care s-au calificat la finanțare la Măsurile 1 și 2 de ajutoare de stat pentru redresarea din criza COVID.

Virgil Popescu a scris, joi, pe Facebook:

  • „O nouă  măsură de ajutor de stat pentru industria ospitalității. După aprobarea unui memorandum în Guvern cu schema de finanțare, trebuie notificată Comisia Europeană, după care se va putea aproba schema de ajutor de stat prin OUG. Practic această schemă sprijină companiile din HoReCa cu un ajutor echivalent cu 20% din pierderile suferite la cifra de afaceri în anul 2020
  •  Încep plățile către agențiile de IMM-uri pentru măsurile 1 şi 2, microgranturi şi granturi pentru capital de lucru. În această săptămână urmează să se facă plățile către agențiile de IMM-uri, pentru Măsura 1, astfel încât în maxim 10 zile banii să ajungă la antreprenori. Îmi doresc ca pentru Măsura 1 şi 2 plățile să fie făcute în această lună şi tot până la sfârşitul acestei luni să fie deschisă Măsura 3, granturi de investiții pentru IMM-uri”.

Reamintim că prin Măsura 1 se acordă microgranturi de capital de lucru de câte 2.000 de euro unor microîntreprinderi, PFA, ONG și cabinete medicale individuale eligibile. Prin Măsura 2 se acordă granturi de capital de lucru pentru IMM-uri și ONG-uri eligibile. Ministerul Fondurilor Europene a făcut un proiect de ordonanță de urgență prin care urmează să fie majorat bugetul Măsurii 2 de la 350 milioane euro la circa 1 miliard euro (cu tot cu partea de aport propriu al beneficiarilor), astfel încât toți cei peste 22.000 de aplicanți care s-au înscris să obțină finanțare, dacă sunt în regulă.

Parallax

Vizualizari
7403
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Dan
G
Masura 2. Vor face platile pentru cele 4500 de firme care au depus cererile in primele 6 minute. Pana aici va ajunge responsabilitatea guvernului pentru firmele inchise prin ordonante militare. Punct.
Restul, la Sfantul Asteapta: proiect de ordonanta, discutii publice, publicare in MO ... Deci toate dupa alegerile parlamentare cand ... nu mai conteaza. Plati din fonduri suplimentare? Poate in decembrie 2030.
poza de profil
Alex
Consultant
DA, ASA SE PARE!
GUVERNUL A ANUNTAT CA OUG DE MODIFICARE OUG 130 INTRA JOI IN SEDINTA DE GUVERN SPRE APROBARE! DAR, DE FAPT, DE PARE CA ESTE DOAR PROPAGANDA ELECTORALA! GUVERNUL DOAR A ANALIZAT PROIECTUL DE MODIFICARE A OUG 130. NU AU AVUT TIMP SA APROBE H.G. DOCUMENTUL A FOST DOAR IN ANALIZA!!!! SE VA APROBA SAPTAMANA VIITOARE, DECI + 7 ZILE + PANA SE PUBLICA IN MONITORUL OFICIAL SI AJUNGEM LA ALEGERI CU PROMISIUNI NEONORATE. DACA VROIA GUVERNUL, SUPLIMENTAREA SE APROBA IMEDIAT DUPA 28 OCTOMBRIE.PANA ACUM CE AU FACUT? NIMIC!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri