Claudiu Zamfir

Nou fond de 750 milioane dolari pentru companii europene, de la un investitor al românilor de la Digitail

Thumbnail

Companiile europene de tehnologie pot obține noi finanțări de capital de risc printr-un fond de 750 de milioane de euro, lansat oficial marți, de firma de investiții franceză Partech, care a investit și în platforma online de programări la veterinar Digitail, fondată de români.

Fondul Partech Growth II se va axa pe companii scale-up, care vor să se extindă pe piețele internaționale.

Fondul de investiții Partech Partners a fost înființat în anul 1982, la Paris, ca Paribas Technologies, divizie de investiții în tehnologie a celebrei bănci franceze. În prezent, compania de investiții are sedii la Paris, Berlin, San Francisco și Dakar.

Printre startup-urile pe care Partech le-a finanțat se numără și platforma online de programări la medicul veterinar Digitail, fondată de antreprenorii români Sebastian Gabor, Ruxandra Pui și Alexandru Tăbolcea.

Partech Partners a investit și în unicorul ceh Rohlik, care își va lansa oficial afacerile de livrări de alimente și în România, din anul 2022. Alte exemple de startup-uri în care a investit sunt Virgin Hyperloop (proiect al miliardarului Richard Branson, de transport prin tub subteran) și Cazoo (marketplace britanic de mașini second-hand). 

Parallax

Vizualizari
1096
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri