Claudiu Zamfir

Doi români au obținut 2,5 milioane dolari de la Google și alți investitori, pentru startup-ul lor tech

Thumbnail

Doi tineri din România au creat în urmă cu 4 ani o platformă online de programări la medicul veterinar, iar acum au obținut o finanțare de venture capital de 2,5 milioane de dolari de la un grup de investitori, printre care și Gradient Ventures, fond de investiții al gigantului IT Google, axat pe inteligență artificială.

Runda de investiții acordată startup-ului Digitail este asigurată de fondurile byFounders, Gradient Ventures și Partech și de o serie de business angels, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Platforma Digitail a fost fondată de trei tineri antreprenori români: Sebastian Gabor, Ruxandra Pui (foto) și Alexandru Tăbolcea (care a ales să plece din startup între timp). În 2018, în echipa Digitail a fost cooptat și un medic veterinar, Alexandru Gheorghiță, ca specialist în sănătate, el fiind și fondator al unei clinici veterinare (la Galați). În cei 4 ani de existență, startup-ul ajunge la investiții totale de 3,7 milioane de dolari, conform Crunchbase.com. Cu noua finanțare, Digitail intenționează să se extindă puternic pe piața cabinetelor veterinare din Statele Unite. De altfel, acum startup-ul românilor este înregistrat în SUA și are și o subsidiară în România.

Ce face Digitail? Pe scurt, ajută cabinetele veterinare și proprietarii de animale în același mod în care Booking.com, de exemplu, ajută hotelurile și turiștii. Digitail este un sistem online, bazat pe tehnologie cloud, prin care veterinarii care îl folosesc reușesc să aducă la cabinete mai mulți pacienți.

Platforma le oferă medicilor veterinari un sistem de management compatibil cu orice fel de dispozitiv, care îi ajută să-și gestioneze mai ușor relația cu proprietarii de animale, îmbunătățind retenția. La ora actuală, Digitail spune că sistemul său este folosit de peste 2.000 de veterinari din 16 țări. De asemenea, aplicația sa integrată oferă unui numr de 500.000 de proprietari de animale posibilitatea să acceseze informații medicale în timp real și să ia legătura cu medicul veterinar.

De-a lungul timpului, Digitail a câștigat o serie de premii în competiții de startup-uri, iar în 2019 a fost nominalizat de StartupCafe.ro pentru concursul Central European Startup Awards (CESA). Atunci, Digitail a ajuns în finala românească a CESA la categoriile Startup-ul anului și Cel mai bun startup de tehnologie în sănătate.

Gradient Ventures nu este la prima investiție într-un startup românesc. În 2020, startup-ul de securitate cibernetică TypingDNA, fondat de  Raul Popa, Cristian Tamaș și Adi Gheară, a obținut o investiție de 7 milioane de dolari condusă de fondul de investiții al Google specializat pe inteligență artificială.

 

Parallax

Vizualizari
9424
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
G.E.O.
romînească ..._

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri