Claudiu Zamfir

UPDATE Românii de la TypingDNA obțin finanțări de 7 milioane de dolari de la Google

Thumbnail

Startup-ul românesc de securitate cibernetică TypingDNA obține investiții de 7 milioane de dolari, în SUA, runda de finanțare fiind condusă de Gradient Ventures, un fond de investiții axat pe tehnologii de inteligență artificială al gigantului IT Google, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse apropiate tranzacției. Informația a fost confirmată printr-un comunicat oficial.

La runda de finanțare de serie A, de 7 milioane de dolari, alături de Gradient Ventures, au mai participat finanțatorii mai vechi ai TypingDNA: fondul de investiții românesc GapMinder,  americanii de la Techstars Ventures, precum și alți investitori.

Startup-ul IT lansat acum 4 ani la Oradea, de Raul Popa şi Cristian Tamaș, a conceput o soluţie de securitate digitală bazată pe modul în care tastează utilizatorii (biometria tiparului de tastare).

TypingDNA a dezvoltat algoritmi proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia scriu la tastatură. Printr-un proces de observare a modului în care utilizatorul tastează, TypingDNA poate recunoaște încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut.

Această tehnologie, cunoscută sub numele de biometrie a tiparului de tastare, va permite aplicațiilor existente - cum ar fi autentificarea persoanelor pentru acces, detectarea fraudei, recuperarea parolelor și testele de evaluare online  în domeniul educației - să  verifice mai sigur utilizatorii decât formele tradiționale de autentificare cu doi factori.

Cu noile fonduri obținute, startup-ul inițiat în România vrea să se extindă la nivel internațional.

„Această rundă de finanțare ne va permite să ne continuăm misiunea de a oferi biometrie ușor de utilizat și non-intruzivă, precum și o securitate sporită oamenilor din întreaga lume”, a declarat Raul Popa, CEO și co-fondator al TypingDNA, în comunicatul oficial.

„Cu o reglementare globală care impactează autentificarea bazată pe recunoașterea facială și cu hackeri care vizează autentificarea în doi factori bazată pe SMS, biometria tastării este cea mai bună formă de identificare a persoanelor fără a compromite confidențialitatea sau securitatea”, a spus și Darian Shirazi, partener general la Gradient Ventures, principalul investitor.

Știrea a apărut inițial în publicația americană TechCrunch, care a remarcat că, potrivit unui document depus la Autoritatea americană de supraveghere a pieței de capital (SEC), TypingDNA, prin entitatea sa juridică înregistrată în statul american Delaware, este pe cale să obțină o investiție de 7 milioane de dolari, din care a reușit să strângă inițial 5,25 milioane.

În ianuarie 2019, TypingDNA a mai obținut o investiţie de 1,5 milioane de dolari din partea fondului românesc GapMinder, cu participarea unor finanțatori din Statele Unite şi Marea Britanie.

Mai înainte, TypingDNA a primit investiţii din partea Gecad Ventures, fond de investiţii controlat de omul de afaceri Radu Georgescu. Printre investitorii startup-ului se mai numără: Adrian Gheară, Alex Negrea, Dan Mihăescu şi Lucian Todea.

În anul 2018, startup-ul românesc  a fost admis la acceleratorul de afaceri Techstars New York, unul dintre cele mai importante din lume. Astfel, firma și-a mutat sediul principal în metropola americană de la Oceanul Atlantic.

Parallax

Vizualizari
7679
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri