Raluca Abrihan

Startup-ul românesc de securitate digitală TypingDNA primeşte o investiţie de 1,5 milioane dolari

Thumbnail

Startup-ul lansat de o echipă din Oradea, TypingDNA, care a creat o soluţie online de securitate bazată pe modul în care tastează utilizatorii a primit o investiţie de 1,5 milioane de dolari din partea fondului local de investiții GapMinder şi a altor investitori din Statele Unite şi Marea Britanie.

Banii vor fi investiţi în cercetare şi în extinderea companiei în special în domniul financiar. De asemenea, startup-ul a anunţat că intenţionează să se axeze pe parte de prevenţie a fraudelor din online.

TypingDNA este o firmă de securitate, fondată de Raul Popa şi Cristian Tamas, ce oferă servicii de identificare şi autentificare folosind algoritmi de inteligenţă artificială ce recunosc modul unic în care tastează o persoană. Aceste "biometrice de tastare" sunt cel mai nou mod de autentificare secundară în tranzacţiile online, urmând să îmbunatăţească şi să înlocuiască, în viitor, metodele actuale.

TypingDNA a mai primit investiţii din partea Gecad Ventures, fond de investiţii controlat de omul de afaceri Radu Georgescu. Printre investitorii startup-ului se mai numără: Adrian Gheara, Alex Negrea, Dan Mihaescu şi Lucian Todea.

GapMinder, care a condus această rundă de finanţare, este un fond de investiții de capital de risc care vizează start-up-uri inovatoare din România aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de pre-seed (accelerare). Este un fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Parallax

Vizualizari
3008
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri