Raluca Abrihan

Un startup românesc lansează o soluţie de autentificare ce îţi verifică identitatea în funcţie de felul în care tastezi, direct din Chrome

Thumbnail

Startup-ul lansat de o echipă din Oradea, TypingDNA, care a creat o soluţie online de securitate bazată pe modul în care tastează utilizatorii, a lansat o variantă a acestei soluţii ce poate fi descărcată gratuit şi folosită ca extensie a browserului Chrome, notează TechCrunch. Aceasta va face ca autentificarea să fie mult mai simplă, fară să fie nevoie de paşi multipli şi coduri primite prin SMS. Iată cum funcţionează.

 

De cele mai multe ori, atunci cânt te logehzi în anumite conturi ai nevoie şi de un cod separat de identificare ce îţi este trimis prin SMS, pentru o mai mare siguranţă că altcineva nu foloseşte parola ta.

În asfel de cazuri putem spune c[ experienţă a utilizatorilor nu este una bună  – spune Raul Popa, co-fondator al TypingDNA – nimeni nu îşi doreşte să folosească două dispozitive diferite pentru a se loga pe un cont.

Thumbnail

Drept urmare, folosind softul dezvoltat de startup-ul orădean, utilizatorii îşi introduc numele de utilizator şi paroloa într-o fereastră din browser, TypingDNA analizează felul în care au fost acestea tastate şi poate confirma dacă utilizatorul este într-adevăr deţinătorul acelui cont.

Ca model de business, startup-ul îşi propune să facă diferite parteneriate cu site-uri şi companii care să încorporeze tehnologia creată de el, dar, totodată lansează soluţia şi sub forma unei extensii gratuite a browserului Chrome, care funcţioneză ca o alternativă pentru autentificarea în doi paşi, folosită de foarte multe servivicii, precum Amazon Web Services, Coinbase şi Gmail.

Raul Popa a mai explicat că softul măsoară două aspecte cheie ale felului în care tastezi – cât de mult durează până atingi o tastă şi cât de mult ţii tasta respectivă apăsată. Cele două elemente sunt unice în funcţie de fiecare utilizator în parte.

De asemenea, el mai atrage atenţia că, dacă utilizatorul tasetează la un moment dat dintr-o poziţie neobişnuită sau mai lent decât deobicei, aplicaţia s-ar putea să îi respingă parola, dar în acest caz tot ce trebuie să facă este să mai introducă încă o dată elementele de indentificare.

Cum a aparut TypingDNA. Citeşte aici povestea startup-lui lansat la Oradea

TypingDNA este o firmă de securitate, fondată de Raul Popa şi Cristian Tamas, ce oferă servicii de identificare şi autentificare folosind algoritmi de inteligenţă artificială ce recunosc modul unic în care tastează o persoană. Aceste "biometrice de tastare" sunt cel mai nou mod de autentificare secundară în tranzacţiile online, urmând să îmbunatăţească şi să înlocuiască, în viitor, metodele actuale.

TypingDNA a primit, anul trecut, o investiţie din partea Gecad Ventures, fond de investiţii controlat de omul de afaceri Radu Georgescu şi a fost unul dintre proiectele selectate de Deutsche Telekom pentru cea de-a doua faza a programului de accelerare hub:raum Cracovia - WARP.

Printre investitorii companiei se mai numără: Adrian Gheara, Alex Negrea, Dan Mihaescu şi Lucian Todea.

Sursa: TechCrunch

Parallax

Vizualizari
1896
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri