Raluca Abrihan

Finanţări de până la 3 milioane Euro pentru startup-uri şi firme româneşti din IT

Thumbnail

GapMinder, fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri inovatoare din România, își anunță intrarea pe piața locală, cu un buget inițial de 26 milioane de euro. Fondul va investi în următorii ani în firme aflate în faza de seed sume de până la 1 milion de euro și, potențial, încă 3 milioane de euro per firmă în runde ulterioare, precum și în start-up-uri aflate la prima rundă de investiții sau în faza de accelerare, în care investițiile vor fi de până la 100.000 euro. Cine poate să aplice pentru aceste finanţări.

Sunt vizate companii inovatoare de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc.

Pentru selecția start-up-urilor eligibile, GapMinder va susține și programul de accelerare Techcelerator în București și Cluj. Pentru ca prima rundă de evaluări în vederea potențialelor investiții să aibă loc cât mai rapid, în perioada următoare va începe preselecția start-up-urilor cu ajutorul Techcelerator. Orice start-up de tehnologie în căutare de finanțare se poate înscrie în cadrul acestui program.

Ecosistemul start-up-urilor inovatoare de tehnologie din România are un potențial extraordinar și este deseori neglijat, așadar ne-am propus să îl susținem investind în soluții de viitor, în proiecte și companii ce pot fi dezvoltate și pe plan internațional. Noi le ajutăm să crească punându-le la dispoziție capitalul necesar, dar și experiența vastă a mentorilor din program”, afirmă Dan Mihăescu, Founding Partner GapMinder.

Membrii fondatori ai GapMinder sunt investitori activi în ecosistemul local de start-up-uri care au deținut anterior poziții de top management în companii multinaționale de tehnologie, potrivit reprezentanţilor fondului. Totodată, sunt membri activi ai comunității antreprenoriale, având experiență în programele naționale sau internaționale de accelerare. 

GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Parallax

Vizualizari
5949
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
-
-
Ar fi minunat daca acest articol ar avea un minim review din punct de vedere editorialistic.
Link-ul din Hotnews se refera la TalentBrowse, un start-up romanesc din zona de talent. In articol in schimb nu exista nici cea mai mica referinta nici la sus-numitul start-up nici la ceea ce aduc pe piata sau vreun link relevant. Am avea o mare apreciere pentru o mai multa cantitate de informatie utila in masura in care e posibil.
poza de profil
Laura
Fanea
Gasim un link sau adresa de email de contact pentru formulare si informatii despre depunerea documentelor?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri