Raluca Abrihan

Un startup din Oradea, admis la un accelerator de afaceri din New York

Thumbnail

TypingDNA, startup creat de un tânăr din Oradea, care aduce pe piaţă o soluţie de autentificare bazată pe felul în care scriem la calculator, a fost acceptat la unul dintre cele mai mari acceleratoare de afaceri din lume, Techstars New York.

 

Peste 300 de startup-uri din întreaga lume sunt acclerate prin programul Techstars, în fiecare an şi primesc o finanţare de 120.000 de dolari în momentul în care sunt admise în acest program, arată pagina oficială a Techstars. Până acum, 1270 de firme au trecut prin programul de accelerare, reuşind să obţină investiţii totale de la diverşi finanţatori, în urma celor 3 luni de mentorat în Techstars, de circa 4,4 miliarde de dolari.

TypingDNA este o firmă de securitate, fondată de Raul Popa, ce oferă servicii de identificare şi autentificare folosind algoritmi de inteligenţă artificială ce recunosc modul unic în care tastează o persoană. Aceste "biometrice de tastare" sunt cel mai nou mod de autentificare secundară în tranzacţiile online, urmând să îmbunatăţească şi să înlocuiască, în viitor, metodele actuale.

TypingDNA a primit, anul trecut, o investiţie din partea Gecad Ventures, fond de investiţii controlat de omul de afaceri Radu Georgescu şi a fost unul dintre proiectele selectate de Deutsche Telekom pentru cea de-a doua faza a programului de accelerare hub:raum Cracovia - WARP.

Printre investitorii companiei se mai numără: Adrian Gheara, Alex Negrea, Dan Mihaescu şi Lucian Todea

Cum a aparut TypingDNA. Citeşte aici povestea startup-lui lansat la Oradea

În vara anului trecut, un alt startup lansat în România, la Cluj, de o echipă din Republica Moldova a fost acceptat în Techstars, de acea dată în cadrul acceleratorului de la Londra – este vorba de Planable, o aplicaţie dedicată agenţiilor de publicitate, marketing şi social media prin care, dezvoltatorii ei intentionează să usureze realizarea campaniilor de promovare de pe retelele de socializare.

Parallax

Vizualizari
1691
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri