Claudiu Zamfir

VIDEO: Cele 8 minute în care acest tânăr ieșean a convins juriul să-i dea 50.000 Euro

Thumbnail

Un tânăr programator ieșean n-a avut nevoie de mai mult de 8 minute pentru a convinge juriul de la concursul de idei de afaceri Startarium Pitch Day, de la București, pentru a-i acorda premiul I, în valoare de 50.000 de euro. Sebastian Gabor, cofondator al platformei online de programări la veterinar Digitail, a explicat cel mai bine cum face bani ideea sa de afacere.

Hai că am avut mână bună! V-am mai povestit despre Digitail pe StartupCafe. Potențialul său de creștere la scară și de internaționalizare este evident, așa că l-am propus și la Central European Startup Awards (CESA), unde s-a oprit în finala pe România, la categoriile Startup-ul anului și Cel mai bun startup de tehnologie în sănătate.

Dar marți Digitail a câștigat altă competiție de startup-uri: Startarium Pitch Day, care s-a ținut la Politehnica bucureșteană.

Sebastian Gabor (29 de ani) este din Iași, dar a plecat în Spania, unde a făcut facultatea. Până acum și-a deschis 4 firme IT. Digitail, cea mai recentă, a fondat-o alături de alți 2 tineri: Ruxandra Pui și Alexandru Tăbolcea (care a ales să plece din startup între timp).

Ce face Digitail? Pe scurt, ajută cabinetele veterinare și proprietarii de animale în același mod în care Booking.com, de exemplu, ajută hotelurile și turiștii. Digitail este un sistem online, bazat pe tehnologie cloud, prin care veterinarii care îl folosesc reușesc să aducă la cabinete mai mulți pacienți.

„Modelul de business este simplu: vindem abonamente către clinicile veterinare, iar pe termen lung creăm un marketplace pentru proprietarii de animale”, a explicat Sebastian, pe scena de la Politehnică.

Platforma online are funcții de generare de facturi, certificate medicale personalizate, consimțăminte personalizate, remindere pentru pacienți, automatozarea registrelor obligatorii pe care trebuie să le completeze veterinarii și altele.

Toate serviciile vin în 3 variante de pachete, pentru care în România medicii veterinari plătesc 19 euro, 49 euro sau 99 euro pe lună, plus alte tarife în funcție de numărul de proprietari de animale care vin la clinica respectivă.

În cei 2 ani de când funcționează, Digitail a ajuns să încaseze 100.000 de euro pe an din România și alte 6 țări, printre care SUA, Australia și Africa de Sud.

Practic, prin asta a și reușit CEO-ul platformei să convingă juriul de la Startarium Pitch Day: firma are un produs funcțional, generează venituri, are potențial de extindere în mai multe țări, afacerea poate fi mărită la scară.

Digitail a încheiat anul 2018 cu 53 de clienți în România, iar în prezent se apropie de 150. La nivel global are aproape 200 de clienți-cabinete veterinare în 7 țări.

„Ne mândrim și cu faptul că am început să lucrăm și cu Facultatea de Medicină Veterinară din București, iar pe lângă asta avem o retenție foarte bună a clienților” - i-a mai convins Sebastian pe jurați.

Platforma va „arde” premiul de 50.000 de euro numai pe vânzări, pentru a crește numărul de clinici înrolate în România până la 400, în anul 2020, din câte a mai spus Sebastian Gabor.

El mai are o modalitate de a crește numărul de cabinete veterinare plătitoare pe platformă: carnetul de sănătate digital. „Visul nostru era să creăm un carnet de sănătate digital pentru animale, iar acum acest lucru este posibil. S-au adunat peste 150.000 de profiluri (de proprietari de animale - n.r.) în Digitail, iar acestea vor fi primele care vor avea acces la aplicația de mobil pentru proprietarii de animale. Începând de azi este disponibilă în AppStore. Pentru a-l putea accesa și folosi, momentan trebuie să fiți clientul unei clinici care folosește Digitail”.

Ce aduce fundamental diferit Digitail în afacerile cu cabinete veterinare? Startup-ul românesc le va smulge veterniarilor pixul și hârtia din mână. „Veterinarii, care sunt cea mai importantă verigă a ecosistemului, folosesc în continuare softuri foarte vechi sau pixul și hârtia”, spune Sebastian Gabor, care vrea să schimbe asta.

Recent, Digitail a mai obținut o investiție pre-seed de 220.000 de euro, de la investitori din Suedia și face angajări.

Urmărește pitch-ul Digitail de la minutul 44 (dă refresh dacă nu merge din prima!):

Alți premianți la Startarium Pitch Day 2019:

- Locul II, 30.000 de euro - Medicai.  Este o platformă online de imagistică medicală care permite colaborarea multidisciplinară între doctori și pacienții lor.

- Locul III, 20.000 de euro - Kinderpedia. Este o platformă online pentru grădinițe, care transformă educația preșcolară, prin optimizarea proceselor administrative și plasarea colaborării dintre părinte si educator chiar în centrul actului educațional.

- Premiul de popularitate, 5.000 de euro - XVision. Este o aplicație de analiza a radiografiilor prin inteligența artificială, ce asistă radiologii prezentându-le interpretări de acuratețe înaltă ale imaginilor medicale.

Thumbnail

Alți finaliști:

AI-MCDT. Este un test de diagnostic molecular și detectare precoce a multiple cancere (13 tipuri), bazat pe inteligența artificială, cu cea mai mare acuratețe existentă (>99%).
 
ECOTREE. Este primul serviciu on-line pentru identificarea si gestionarea serviciilor de reciclare. Asadar fie generatori sau colectori/reciclatori deseuri, indiferent de zona geografica, tipul de deseu ori complexitate, de astazi va puteti da intalnire in platforma EcoTree  Folosind algoritmi unici, cele mai noi tehnologii dar si alte concepte de succes vom furniza un serviciu digital pentru toate tipurile de utilizatori implicati in procesul de colectare si reciclare.

Happy Kid. Este aplicatia care reuneste sub aceeasi umbrela tot ce au nevoie parintii pentru copiii lor: idei de petrecut timpul, educatie, servicii, magazine on line so off line, totul organizat pentru o cautare facila. Mai mult, parintii obtin beneficii de fiecare data cand folosesc aplicatia Happy Kid, astfel ca pot sa ofere mai mult cu mai putin, copiilor lor.

Apiary Book. Misiunea Apiary Book este a ajuta apicultorii din întreaga lume să ia decizii informate mai bune bazate pe date istorice, condiții actuale și bune practici, prin furnizarea unei soluții complete pentru gestionarea, monitorizarea și analiza datelor familiilor de albine și a factorilor de mediu care afectează sănătatea lor.

Nummo kids. Este o aplicatie pentru mobil dedicata copiiilor cu probleme de auz si pronuntie. Aplicatia ofera o serie de exercitii dezvoltate de logopezi care ii ajuta pe copiii sa exerseze in afara cabinetelor de logopedie. In acest mod recuperarea este mai rapida si ii ajuta la integrarea in invatamantul primar.

SensiX. Oferă o soluție de monitorizare a parametrilor ambientali, care poate fi folosită în birouri, săli de sport sau spații industriale pentru a crește nivelul de satisfacție a clienților, confortul lor și pentru a reduce costurile operaționale.

Cei 10 finaliști au primit câte un voucher de 1.000 Euro pe care îl pot folosi pentru diverse servicii, cum ar fi sesiuni de training sau găzduire la spațiile de co-working Impact Hub Bucharest.

Din juriu au făcut parte, printre alții, antreprenorul Alex Lăpușan (cofondator Zitec), investitorul Sergiu Neguț, Carmen Sebe, partner în fondul de investiții Gecad Ventures, Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

O inițiativă 100% privată, Startarium este cea mai complexă platformă pentru antreprenori la început de drum, lansată în 2016 de Impact Hub Bucharest și ING. Startarium oferă acces gratuit, național, online, la toate resursele necesare pentru a lansa și a crește o afacere de succes: conținut educațional, mentorat de business, proiecte de incubare și accelerare, instrumente moderne de finanțare precum platforma proprie de crowdfunding și competiția de pitching Startarium PitchDay.

Parallax

Vizualizari
14292
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri