Raluca Abrihan

O aplicație de logopedie, realizată de o româncă, participă la Londra la o competiţie internaţională pentru antreprenoare

Thumbnail

Opt românce au ajuns în finala naţională a competiției Women Startup Competition Europe, susținute de compania de cosmetice AVON, iar câştigătoarea care va reprezenta România în competiţia de la Londra este o antreprenoare care a realizat o aplicaţie de logopedie.

Proiectul câștigător al semifinalei de la București îi aparține AneiMaria Onică și se numește Nummo Kids, o aplicație de logopedie sub formă de joc dezvoltată special pentru copiii cu deficiențe de auz. Aplicația poate fi folosită și de către copiii care învață să vorbească sau au mici deficiențe de pronunție. Locurile 2 și 3 au fost ocupate de proiectul Manna Food, idee aparținându-i Mihaelei Ilie, și de platforma Hireup, creată de Mihaela Nedelcu.

Zeci de femei interesate de start-up-uri și-au înscris ideile de business și proiectele inovatoarea la competiția de pitching Women Startup Competition Europe, susținută de Avon.

Cele 8 semifinaliste au susținut un pitch de două minute și au participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri de patru minute cu membrii juriului.

AnaMaria își va prezenta ideea de afacere la finala Women Startup Competition Europe, care va avea loc la Londra în noiembrie 2019. Din auditoriu vor face parte investitori internaționali, mentori de startup-uri și directori ai unor corporații globale.

Echipele câștigătoare vor putea beneficia de un program de mentorat, personalizat pentru beautytech și realizat de compania de cosmetice Avon.

În Europa, startup-urile fondate pentru femei reprezintă mai puțin de 27% din total, iar investitoarele doar 7% din fondul de finanțare. Women Startup Competition încearcă să schimbe aceste statistici, acționând ca incubator - oferind sprijin și conectând antreprenoarele cu investitorii pentru a-și dezvolta afacerile.

În ultimii cinci ani, la Women Startup Competition s-au înscris circa 750 de fondatoare de business din 10 țări.

Parallax

Vizualizari
924
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri