Raluca Abrihan

Trei startup-uri de reciclare primesc finanţări totale de 50.000 euro

Thumbnail

Startup-urile r-Create, Re-cycled și EcoTree au obținut o finanțare în valoare totală de 50.000 de euro în cadrul unui program pentru proiecte de reciclare și reducere a impactului deșeurilor. Iată cu ce soluţii vin cele trei firme.

Soluțiile de reciclare și reducere a impactului deșeurilor, propuse de cele trei startup-uri în programul ReUse Hub, dezvoltat de Impact Hub Bucharest și PepsiCo, au constat într-un ambalaj returnabil pentru magazinele online, un echipament de folosire a plasticului reciclat prin injecție pentru piese în volum mediu, respectiv un serviciu de tip cloud pentru administrarea procesului de reciclare.

Pe lângă premiul în bani, antreprenorii vor beneficia de spațiu de lucru în Impact Hub și consiliere și mentorat timp de 6 luni.

Câștigătorii au fost aleși de un juriu format din reprezentanți Impact Hub Bucharest, PepsiCo, business angels și actori din industria reciclării. Aceștia au urmărit impactul pe care îl poate avea soluția propusă, scalabilitatea, fezabilitatea operațională și financiară și capacitatea echipei de a o îmbunătăți și transforma în realitate. Premiul total a fost impărțit astfel: r-Create a obținut 25.000 de euro, Re-cycled – 15.000 de euro și EcoTree – 10.000 de euro.

În faza finală a competiție au participat, în total, 8 startup-uri inovatoare care pot schimbă modul în care reciclăm în viitor:

  • BuyMySell, aplicație marketplace pentru deșeuri – Bogdan Marin;

  • Soluție de compostare inovatoare pentru supermarketuri – Adrian Moisa (BioCycle);

  • Echipament de folosire a plasticului reciclat prin injecție pentru piese în volum mediu – Marius

Ciobanu (Re-cycled);

  • Reciclarea magneților „pământ rar” – Alexandru Lixandru

  • Monitorizare pe bază de RFID pentru reducerea food waste și creșterea returnării de ambalaje – Dobriță Cosmin & Vlad Florea (Fastkets);

  • Serviciu de tip cloud pentru administrarea procesului de reciclare – Bogdan Andronache (EcoTree);

  • Producție de filament pentru printare 3D din plastic reciclat – Irina Harău (ReShape);

  • Ambalaj returnabil pentru magazinele online – Linda Vasilescu (r-Create).

Proiectul a debutat pe 7 septembrie cu un workshop despre modele de business scalabile și a inclus training-uri, meetup-uri și teme de teren care i-au ajutat pe participanți să își cunoască publicul țintă și să își construiască un plan de afaceri. Din 120 de soluții din domeniul reciclării sau al reducerii deșeurilor înscrise, 16 au fost selectate să intre în accelerator. Dintre acestea, doar 8 au ajuns în etapa unui interviu amănunțit cu membrii juriului pe 4 decembrie, și au fost prezentate public pe 5 decembrie în cadrul ReUse Hub Pitch Day, când s-au anunțat și câștigătorii.

Parallax

Vizualizari
4457
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri