Claudiu Zamfir

Aplicație realizată de 4 studenți români, calificată la un concurs european în care startup-urile pot obține 500.000 dolari

Thumbnail

O aplicație medicală realizată de patru studenți de la Timișoara a câștigat Seedstars Bucharest, faza pe România a unui concurs european la care startup-urile care se vor califica în finală vor putea obține investiții de până la 500.000 de dolari.

Aplicația XVision își propune să ofere o soluție de a analiza radiografiile pentru detectarea automată a unor afecțiuni, evidențierea și clasificarea acestora. Sistemul folosește tehnologii Microsoft Azure Machine Learning pentru a analiza radiografii obișnuite și va putea fi folosit de medici radiologi, dar și de personalul medical nespecializat în radiologie, în lispa unor specialiști.

XVision a fost realizat anul trecut de echipa Mindfully Technologies, de la Universitatea Politehnică Timișoara, formată din studenții Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Ștefan Iarca şi Andrei Tenescu, sub coordonarea profesorului Sebastian Fuicu.

Anul trecut, cei patru studenți au fondat firma Mindfully Technologies SRL și au obținut investiții de la un angel investor, Ciprian Man, și de la fondul de investiții GapMinder, care au intrat în firmă ca asociați.

Declarată Best Startup Team la Seedstars Bucharest, echipa XVision va participa la competiția Seedstars Summit CEE, care va avea loc la Nur-Sultan, Kazakhstan în noiembrie 2019.

Astfel, românii vor avea șansa de a se califica la Seedstars Summit, care va avea loc în aprilie 2020, în Elveția, au informat organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

La acest eveniment din Elveția, care va dura o săptămână, peste 65 de startup-uri calificate vor avea acces la potențiali investitori și la mentori.

Ultima zi a summitului este dedicată sesiunilor de pitching, în care startup-urile ăși vor prezenta ideile de afaceri inovatoare în fața a este 1.000 de invitați și vor avea posibilitatea să câștige investiții de capital de risc de până la 500.000 de dolari, precum și alte premii.

Revenind la Seedstars Bucharest, evenimentul care a avut loc zilele trecute în capitala României, 8 startup-uri și-au prezentat ideile de afaceri în fața unui juriu.

Alături de „Cel mai bun startup”, XVision, pe podium au mai urcat:

  • Nummo - un soft profesional de edicație și logopedie, conceput pentru copii cu diferite deficiențe.
  • Oncochain - o soluție inovatoare de evidență medicală electronică (EMR) pentru oncologie. Soluția integrează tehnologii blockchain și de inteligență artificială.

Alte startupuri care au prezentat idei la București au fost: AntiFragile, DefiroAds, Proptech - Milluu app, StockBerry, TripwithMojo.

Din juriu au făcut parte: Andrei Dudoiu (cofondator, Human Finance), Agahuseyn Ahmadov (manager regional al Seedstars pentru Europa Centrală și de Est și Asia Centrală), Cristian  Orășanu (director de strategie al Techcelerator),  Cosmin  Ochișor (Partner, GapMinder VC),  Ciprian  Stănescu (Managing Partner, Social Innovation Solutions) și Matei  Dumitrescu (vicepreședinte TechAngels).

Parallax

Vizualizari
2849
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri