Claudiu Zamfir

O aplicație de analiză a radiografiilor, cu inteligență artificială, realizată de studenți români

Thumbnail

Un grup de studenți de la Universitatea Politehnică Timișoara a realizat o aplicație  care folosește tehnologia de inteligență artificială pentru analizarea radiografiilor, urmând să reprezinte România la o competiție europeană de antreprenoriat și inpvație, care va avea loc în Norvegia, la sfârștul lunii iunie.

Echipa Mindfully Technologies de la Universitatea Politehnică Timișoara, coordonată de profesorul Sebastian Fuicu, a câștigat, zilele trecute, marele premiu, categoria studenți a competiției de antreprenoriat JA Hall of Fame, organizată de Junior Achievement (JA) România.

Studenții de la Timișoara au dezvoltat XVision, o aplicație bazată pe un sistem de analiză automată a radiografiilor, care folosește inteligența artificială pentru a genera interpretări de înaltă acuratețe (90%) a imaginilor medicale, a informat JA România, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Aplicația oferă doctorilor un diagnostic de tip „screening” și unul diferențial pentru fiecare radiografie, alături de o explicație a acestora folosind o hartă a zonelor de interes. Toate aceste informații îi ajută pe doctori să fie mai eficienți, mai rapizi și să se concentreze mai bine pe parcursul unei zile de lucru.

Echipa studenților va reprezenta România la finala europeană JA Europe Enterprise Challenge 2019 din Oslo, Norvegia, la sfârșitul lunii iunie.

De asemenea, au fost premiate:

  • Cel mai bun plan de afaceri – echipa Mevaun de la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț
  • Cel mai bun plan financiar – echipa Cufărul jucăriilor de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor

Premiul Investiția anului în agricultură a revenit echipelor:

  • BIO Chips de la Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir Huși
  • Pimpinella de la Liceul Demostene Botez Trușești
  • Miracle de la Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogălniceanu
  • Cufărul jucăriilor de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor

La categoria elevi, marele premiu al galei JA România a revenit echipei Neverwaste, de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București, coordonată de profesorii Mihaela Găvănescu și Andrei Florea.

Liceenii au propus un dispozitiv mecanic utilizat pentru producerea granulelor de plastic reciclat. Produsul este destinat utilizării, în instituții de învățământ, de către elevi și profesori, dar și celor care doresc să recicleze materiale plastice. Scopul creării acestui dispozitiv este acela de a educa populația în favoarea reciclării plasticului.

În luna iulie, echipa liceenilor va reprezenta România la finala JA European Company of the Year 2019 din Lille, Franța.

Parallax

Vizualizari
989
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri