Claudiu Zamfir

„Unicornul” Rohlik se lansează în România, din 2022, și face angajări, într-un asalt în țările latine, sub brandul Sezamo

Thumbnail

„Unicornul” ceh Rohlik a anunțat oficial, că, din 2022, își va lansa în România serviciul de comerț online cu alimente, într-un asalt asupra țărilor latine din Europa, în care va folosi un nou brand comun, Sezamo.

Rohilk înseamnă în cehă „croissant” sau „corn” (ca preparat de patiserie), dar nu de asta este el „unicron”, ci pentru că a fost evaluat la peste 1 miliard de euro, în iulie 2021, când a obținut o investiție de 100 de milioane de euro de la fondul american Index Ventures.

 Acum, compania cehă de livrări rapide de produse alimentare direct către consumatori „atacă” țările latine. Din primăvara anului 2022, cehii vor intra în România și Italia, sub brandul comun Sezamo. Ei spun că mizează pe o piață de 2,5 milioane de consumatori la București și Milano.

Apoi, din a doua jumătate a anului 2022, Rohilk se va extinde și în Spania (la Madrid) tot sub brandul Sezamo.

„Toate aceste țări folosesc limbi latine și am vrut să continuăm cu un <<cuvânt alimentar>> ca marcă” - a explicat Rohilk, joi. Compania cehă spune că brandul pe care îl va folosi în România, Italia și Spania se leagă de cuvândul „sesamo”, care înseamnă susan în italiană, de exemplu. De asemenea, marca face referire și la expresia „Sesam, deschide-te!” din povestea lui „Ali Baba și cei 40 de hoți”, o trimitere spre ideea de abundență.

În România, site-ul Sezamo.ro este înregistrat pe firma bucureșteană Covrig Crocant SRL, deținută de Rohilk. Cehii au deschis deja mai multe posturi pentru angajări, în România, și caută și furnizori și parteneri pentru afacerea de aici. Serviciul din România este condus de Michael Kaiser, chief commercial officer, fost manager în Metro România.  

Platforma cehă din România ar urma să livreze o gamă de 8.000 de „produse proaspete și de calitate înaltă”, în maximum 2 ore de la comandă, direct către consumatori. Compania va folosi un depozit dedicat, de 10.000 mp, la CTPark Bucharest North.

Rohlik este prezentă în acest moment în Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de).

Compania a fost fondată în anul 2014, în Cehia, de către antreprenorul Tomáš Čupr. În cei 7 ani de existență, platforma Rohlik a obținut investiții de aproape 380 de milioane de dolari.

Parallax

Vizualizari
4387
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri