Claudiu Zamfir

Cel mai nou „unicorn” european vrea să intre în România

Thumbnail

Cel mai nou „unicorn” european este un startup ceh de comerț online cu alimente, fondat în anul 2014, care tocmai și-a declarat public intenția de a se extinde și în România, în viitorul apropiat.

Platforma online care livrează alimente la domiciliu, Rohlik, a obținut, joi, o rundă de investiții de 100 de milioane de euro, condusă de fondul de capital de risc Index Ventures, potrivit Reuters.

În cadrul acestei runde de finanțare, startup-ul ceh a fost evaluat la 1 miliard de euro, proclamând-se „unicorn”. În cei 7 ani de existență, platforma a obținut investiții de aproape 380 de milioane de dolari, conform datelor centralizate de Crunchbase.

Cu noua finanțare, startup-ul vrea să se extindă în lunile următoare pe piața din Germania. În prezent, Rohlik activează în Cehia, Austria, și Ungaria.

De asemenea, platforma online și-a declarat intenția de a se extinde și în România, în viitorul apropiat.

Vrem să accelerăm în continuare ambițiile noastre de extindere internațională, crescându-ne echipa și permițându-i să lanseze serviciul nostru unic în alte țări, cum ar fi Italia, România și Franța. Este doar unul dintre pașii pe care îi vom face pentru a deveni liderul pieței”, spunea, zilele trecute, Tomáš Čupr, fondatorul și CEO-ul Rohlik.

Platforma se promovează drept un supermarket online, care livrează rapid alimente proaspete la domiciliul consumatorilor.

Parallax

Vizualizari
2571
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri