Luminita Pirvu

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți muți afacerea online

Imagine principala
Cum sa-ti faci afacere online

Crearea unui site web pentru orice afacere nu trebuie să fie o durere de cap și cu siguranță nu necesită angajarea unei agenții scumpe de design care să o facă în locul tău. În funcție de tipul de afacere pe care o ai, există câteva soluții rapide și accesibile. De asemenea există și trei categorii principale de site-uri de afaceri.

  • Site-ul simplu și informativ care oferă informații de bază despre afacere
  • Site-ul de comerț electronic prin care se vând produse sau servicii
  • Site-ul orientat pe conținut care se bazează în primul rând pe un format de tip blog

Site-ul simplu și informativ
Un site web simplu și informativ este cel mai simplu tip de site web de creat și de obicei durează cel mai puțin timp. De fapt, acest tip de site este de obicei cea mai ieftină opțiune. Dacă ai nevoie pur și simplu de un site web care să prezinte informații de bază despre afacere, ca de exemplu o scurtă prezentare generală a produselor sau serviciilor, locația afacerii și un formular de contact, atunci aceasta ar fi cea mai bună variantă.

Cea mai bună modalitate de face un astfel de site de prezentare este folosirea serviciilor de tip drag-and-drop, cum ar fi Wix sau Weebly. Ambele companii au formate gratuite, ceea ce înseamnă că poți să-ți faci imediat unul gratuit.

Atenție dacă dorești un domeniu pe Wix și Weebly acesta trebuie cumpărat. Contra cost îți poți personaliza tema, poți avea acces la mai multe caracteristici cum ar fi statistici ale site-urilor web, suport video și audio, etc

De asemenea trebuie să știi că dacă îți faci site-ul pe platformele de tip hosted nu poți face ce vrei cu el, nu ai acces la informațiile pe care le-ai încărcat pe el. Cu alte cuvinte nu vei avea acces la codul sursa ori la baza de date și toate informatiile tale puse pe acest tip de platforme nu le poți transfera iar migrarea automata a istoricului de comenzi, produse si clienti nu o poți face sau este foarte dificilă.

Site-ul de comerț electronic
Aceasta include un site web care permite vânzarea de produse sau servicii. Deși există multe soluții disponibile pentru comerțul electronic, primele două și cele mai populare sunt Shopify și WooCommerce (folosind platforma WordPress).

  • Shopify este o soluție hosted, cu mult mai ușor de utilizat decât WooCommerce. Trebuie doar să te înscri pentru un cont, să adăugai produsele și să începi să vindeți. Există multe teme și extensii disponibile, astfel încât să poți personaliza site-ul. Principalul dezavantaj al Shopify este că nu există o extensie disponibilă iar opțiunile tale sunt limitate. Nu ai într-adevăr acces direct la codul sursă, așa că trebuie să folosești ce oferă platforma. Cu toate acestea Shopify are caracteristici  importante astfel încât toate tipurile de afaceri o pot folosi.
  • WooCommerce este o extensie a unui WordPress avansat care îți pemite să-ți transformai vechiul site WordPress într-un magazin n cu drepturi depline. Deși WooCommerce este mai greu de implementat și de utilizat, acesta oferă acces complet la codul sursă, ceea ce înseamnă că poți face literalmente orice dorești cu el. De fapt, dacă utilizezi deja un site web WordPress, implementarea WooCommerce devine mult mai ușoară. Ar trebui pur și simplu să instalezi plugin-ul și apoi să găsești o temă compatibilă WooCommerce pe care să o utilizezi.

Site-ul de conținut tip blog
Sunt site-urile cu cea mai rapidă creștere, care utilizează o platformă pentru a publica postări pe blog. Majoritatea site-urilor sunt bloguri generatoare de venituri, astfel încât familiarizarea cu WordPress a fost o cerință.  Dacă ai o afacere este recomandat și înțelept să vă te familiarizezi cu interfața de administrare WordPress și cu întreținerea site-ului web.

Există două moduri de a utiliza WordPress. Prima modalitate este cea mai ușoară și mai rapidă, care implică înregistrarea unui cont WordPress.com și vei avea astfel un blog găzduit. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să îți faci griji cu privire la instalarea WordPress, obtinerea  de web hosting sau de un domeniu.

Celălalt mod de a utiliza WordPress este de a obține propriul tău site și domeniu și de a instala blog-ul. Multe site-uri au WordPress cu instalare rapidă de un click. O soluție de găzduire proprie WordPress este cea mai versatilă și mai sigură cale de a folosi WordPress. Îți oferă libertatea de a face tot ce dorești cu site-ul tau. Singurul avertisment este că există șanse să instalezi plugin-uri prost codificate și teme care ar putea să-ți blocheze  site-ul ceea ce înseamnă că trebuie să preiei și să te ocupi singur de securitatea acestuia.

 

Parallax

Vizualizari
1540
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Mircea
Prodan
"Principalul dezavantaj al Shopify este că nu există o extensie disponibilă iar opțiunile tale sunt limitate." Nu! Principalul dezavantaj sunt cei 19 euro pe luna abonament!!! O prezentare cam succinta si prin urmare lipsita de "maduva" a ceea ce inseamna online-ul... Daca la prima vedere pare usor, de fapt e greuceanu rau nene...
poza de profil
Soarele
Sun
Nimic mai convingător lângă titlul unui articol despre afacere online decât un bărbos cu ochelari şi pălărie, care măzgăleşte un whiteboard! :-)

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri