Smile Media

[P] Luminspino a lansat apelul pentru mentorat în inovare- care este rolul unui mentor în afaceri?

New Project.png

Pentru a inova și a contribui la combaterea și inversarea efectelor schimbărilor climatice, Luminspino a lansat apelul pentru mentorat în inovare. Dar care este rolul unui mentor în afaceri?

Viziunea din spatele programului de mentorat este de a aborda nevoile complexe ale întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) care generează produse sau procese inovatoare radicale care aduc o contribuție importantă  la combaterea și inversarea efectelor schimbărilor climatice.

 

Rolul mentorului de afaceri

Abordarea Luminspino în această chestiune

Ecosistemul de sprijin pentru afaceri a crescut constant și a inclus noi abordări cu un nivel crescut de sofisticare. De la clasicele asociații de afaceri până la clustere, hub-uri, rețele și “innovation valleys”, organizațiile au fost din ce în ce mai performante pentru a gestiona nevoile unor segmente din ce în ce mai diverse.

De la consultanță în afaceri la cele mai recente programe de accelerare și mentorat în afaceri, experții au devenit mai eficienți în valorificarea și dezvoltarea proiectelor de inovare.

Luminspino s-a alăturat apelului de specializare a serviciilor de asistență și și-a început propria abordare privind furnizarea de consultanță de proces personalizată, astfel încât companiile să-și atingă obiectivele și chiar mai mult!

 

Mentorul de afaceri nu este un guru...

Așa că ar trebui să stai departe de cei care practică „marketingul inspirațional”, deoarece ai putea ajunge într-o sectă de afaceri, într-o schemă piramidală sau chiar mai rău să-ți sapi singur groapa, orbit de propriul ego. Mai bine caută pe cineva care are experiență să meargă alături de tine pe acea etapă a călătoriei pe care a trăit-o deja. Mentorul nu căra greutățile tale, dar va împărtăși cu tine câteva dintre reperele călătoriei și te va salva de acele capcane în care ajung începătorii.

…si nici un prieten apropiat.

De altfel, ultimul lucru de care ai nevoie, este cineva a cărui onestitate ar putea fi pusă în pericol de miza relației voastre. În caz de criză, când trebuie luate decizii grele, nu ne ajută dramatismul suplimentar. Ceea ce ai nevoie este cineva care să aibă, maturitatea și capacitatea de a se imersa  alături de proiectele și ambițiile tale și de a lucra împreună la proces.

 

Deci, care este rolul mentorului de afaceri?

Poate, o întrebare mai bună care este rolul unui mentor pentru o afacere?

Ei bine, o viziune exterioară este o modalitate bună de a vedea cum afacerea și proiectul tău de inovare este perceput de oameni cu experiență. Companiile și liderii entuziaști sunt prinși în proces, nefiind capabili să vadă „pădurea de copaci” și este nevoie ca cineva din afară, să îți pună sincer acele întrebări incomode, pe care ego-ul antreprenorial le umbrește.

Un mentor de afaceri i-a spus odată unei companii „Nu te căsători cu o idee pentru că s-ar putea să ai parte de un divorț”. În final, afacerile își au propria viață iar planurile, inovațiile și provocările fac parte din viața obișnuită a unei afaceri. Proprietarul de afaceri trebuie să se lase deoparte și să vadă cum afacerea poate „mergi singură” ca entitate independentă pe care o servește, nu de dragul banilor, ci de dragul valorii pe care o pot produce.

 

Deci, ai avea nevoie de un mentor de afaceri?

Ei bine, da, dacă pregătești una dintre acele călătorii de inovare, în care necunoscutul și riscul sunt mari, unde noutatea proiectului necesită resurse externe și cunoștințe de nișă.

Nu este vorba despre tine și despre personalitatea ta ca antreprenor, ci despre provocarea de inovare pentru afacerea ta, nevoile raportate la maturitate inovației și despre munca grea care se află în față, unde s-ar putea să ai nevoie de “un creier” în plus.

 

Ce este mai bun decât un mentor de afaceri?

Un program de mentorat în afaceri, în care poți înțelege procesul și eventual vedea conținutul general a ceea ce urmează. Acest lucru te va ajuta printr-o claritate suplimentară cu privire la rolul mentorului în schema de lucru și acesta este cel mai important atunci când ai de-a face cu ceva nou, provocator sau chiar revoluționar.

Descoperă împreună cu noi cum un mentor poate fi un ghid de încredere pe parcursul călătoriei tale de afaceri și cum te poate ajuta să eviți capcanele în care ajung adesea începătorii.

Oferim acum această șansă de a împărtăși călătoria inovației climatice alături de programul nostru de mentorat, susținut în totalitate de de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, în cadrul ”Programului de Creștere a IMM-urilor România”.

 

Aruncă o privire pe pagina noastră web (https://luminspino.eu/breakthrough-to-scale-mentorat-avansat-de-proces-pentru-inovare-climatica/) și verificați resursele noastre de pe rețelele sociale (https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7098357246316716033 )

 

 

Parallax

Vizualizari
133
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 394
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri