Ovidiu D. Popica

WhatsApp se pregătește pentru alegeri. Vei putea redistribui mesajele la mai puțini prieteni din listă

Thumbnail

WhatsApp va limita numărul persoanelor la care un utilizator poate distribui un mesaj de la 20 cât este permis acum la doar 5 în încercarea de a stăvili informațiile înșelătoare și zvonurile, au anunțat oficiali ai Facebook citați de agenția de știri Reuters.

Limitarea distribuției de mesaje la un grup mai restrâns de persoane va fi aplicată la nivel global după ce, în iulie anul trecut Facebook, care deține WhatsApp, a introdus măsura în India ca urmare a unui incident tragic, notează Reuters. 

"Impunem de astăzi (n.r - 21 ianuarie 2018) o limită de cinci mesaje în întreaga lume", a anunțat Victoria Grand, vicepreședinte WhatsApp, la un eveniment din Jakarta, Indonezia.

WhatsApp, care are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori, a încercat să pună stavilă utilizării rău intenționate a popularei aplicații de mesagerie, în urma îngrijorărilor tot mai des exprimate că platforma a fost folosită pentru a răspândi știri false, fotografii manipulate, clipuri video desprinse din context și farselor audio.

Reuters remarcă, pe de altă parte, că serviciul de mesagerie a fost folosit în lupta politică la alegerile prezidențiale din Brazilia, din octombrie 2018, când candidatul de extrema dreaptă Jair Bolsonaro a fost acuzat că s-ar fi folosit de WhatsApp pentru a răspândi minciuni legate de principalul său adversar. Bolsonaro, care ieșit învingător în alegeri, a negat însă acuzațiile.

Anterior, în mai 2018, aplicația de mesagerie a fost folosită și pentru a mobiliza participarea la greva șoferilor de camioane care a blocat drumurile principale ale țării timp de aproape 10 zile și a perturbat serios de la livrările de combustibil în benzinării până la transportul de mărfuri în porturi.

Criptarea mesajelor trimise prin aplicație permite grupurilor de utilizatori să facă schimb de texte, fotografii și videoclipuri fără ca eventualele afirmații eronate din mesajele distribuite să poate fi verificate din surse independente sau chiar a platformei.

Un alt oficial WhatsApp citat de Reuters, Carl Woog, a spus că limitarea va fi introdusă printr-o actualizare a aplicației care va apărea, în următoarea perioadă, mai întâi la utilizatorii de dispozitive Android apoi la utilizatorii dispozitivelor Apple iOS.

Citește și: 

Unul dintre fondatorii WhatsApp investeşte 50 milioane de dolari într-o aplicaţie de mesaje criptate

S-a lansat WhatsApp pentru firme mici. Când o vor putea folosi și antreprenorii români?

WhatsApp Business va avea și funcții gratuite pentru IMM

Parallax

Vizualizari
1802
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri