CZ

WhatsApp Business va avea și funcții gratuite pentru IMM

Thumbnail

WhatsApp va avea în curând o versiune Business, dedicată special firmelor mari care o vor putea folosi pentru comunicări comerciale, a anunțat gigantul Facebook, care deține aplicația de mobil pentru mesaje.

Potrivit News.ro, Facebook a anunţat că va noua versiune de WhatsApp va fi cotra cost pentru firme, însă aplicaţia va avea şi o versiune cu funcţionalitate redusă, ce va putea fi folosită gratuit de firmele mici şi mijlocii (IMM).

Prin viitoarea versiune a WhatsApp, compaiile vor putea trimite utilizatorilor informaţii precum cele legate de zboruri sau confirmări de livrare, potrivit Facebook, care însă nu a dat mai multe detalii despre funcționalitățile noii versiuni a aplicației.

Se pare că Facebook încearcă să se ţină de cuvânt şi să nu includă reclame tradiţionale în WhatsApp. În schimb, compania americană pare să adopte o strategie pe care încearcă să o pună în practică şi în cazul celeilalte aplicaţii de chat pe care o deţine, Facebook Messenger.

Cei de la WhatsApp au la îndemână mai multe variante pe care le pot explora în vederea monetizării. Una dintre acestea este oferirea aşa-numiţilor boţi de chat marilor companii. Aceşti boţi pot fi programaţi să ofere în mod automat informaţii utilizatorilor. Boţii pot fi folosiţi pentru a răspunde la întrebări sau a înregistra comenzi, spre exemplu. O altă variantă ce poate fi monetizată este funcţia de profiluri multiple.

Marile companii ar putea, de asemenea, plăti suplimentar dacă doresc ca mai mulţi angajaţi proprii să poată avea acces la noua aplicaţie pentru a comunica cu clienţii. Un lucru este clar: WhatsApp nu va permite companiilor să contacteze utilizatorii care nu îşi dau acceptul în acest sens. Firmele vor putea contacta doar utilizatorii care îşi vor da numărul de telefon şi vor fi de acord să primească informări.

Parallax

Vizualizari
914
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri