Denisa Crăciun

Theranos: „Fata de Aur” din Silicon Valley a ajuns la închisoare. A primit 11 ani pentru fraudarea investitorilor

Holmes 2023

Fondatoarea companiei Theranos, Elizabeth Holmes, s-a predat marți poliției și va ispăși o pedeapsă de peste 11 ani de închisoare, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Fostul CEO al companiei din Silicon Valley care promitea o revoluție în analizele medicale, a intrat marţi după-amiază în campusul închisorii federale pentru femei, de minimă securitate, situată în Bryan, Texas.

Fondatoarea startup-ului Theranos, evaluat în trecut la 9 miliarde de dolari, a fost cândva cunoscută ca „Fata de Aur” din Silicon Valley. Ea promitea că tehnologia companiei sale permite diagnosticarea unei boli folosind doar câteva picături de sânge. 

În ianuarie 2022, însă, Holmes, în vârstă de 39 ani, a fost condamnată la 11 ani și 3 luni de închisoare pentru fraudă în urma unui proces în San Jose, California. Fostul său prieten și COO al Theranos, Ramesh „Sunny” Balwani, găsit și el vinovat de fraudarea investitorilor și a pacienților, s-a prezentat la închisoare luna trecută. 

Holmes a fondat Theranos în 2003, când avea doar 19 ani și renunțase la studiile de la Standford University spunând că vrea să își aprofundeze cercetările.

Fondatoarea a reușit să strângă investiții peste de 900 de milioane de dolari de la miliardari precum magnatul media Rupert Murdoch și mogulul tehnologiei Larry Ellison, scrie BBC

CEO-ul Theranos, comparată de-a lungul timpului chiar cu Einstein, Elon Musk sau Steve Jobs, era numită cu aproape 11 ani în urmă „Fata de Aur” din Silicon Valley, fiind cea mai tânără miliardară americană, care a ajuns la o asemenea performanță prin propriile puteri.

Declinul companiei a început în octombrie 2015, în urma unei anchete a The Wall Street Journal care a arătat că startup-ul ar fi furat tehologii de la alte companii și nu era capabil să facă analizele promise.

Parallax

Vizualizari
556
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri