Denisa Crăciun

Târg online de carte organizat de elefant.ro, peste 1 milion de vizitatori

Thumbnail

Magazinul online elefant.ro a organizat în perioada 24 - 31 octombrie elefantFest, un târg de carte online la care au participat aproape 1 milion de vizitatori și la care au avut loc 93 de lansări de carte, dintre care 35 cu autori români și 58 cu autori străini.

Fiecare cumpărător a plecat în medie cu 5 cărți de la această ediție a târgului care s-a derulat simultan în România și Republica Moldova.

De asemenea, cititorii au avut acces la peste 30.000 de titluri în română și peste 600.000 de cărți în engleză.

În plus, 75% dintre vizite au fost făcute de pe mobil și 25% de pe desktop/laptop.

Iată topul orașelor cu cei mai mulți vizitatori la târgul virtual de carte

  1. București
  2. Timișoara
  3. Cluj
  4. Iași
  5. Brașov
  6. Constanța

La capitolul „titluri preferate”, cititorii au ales ficțiunea, 33% dintre achiziții fiind din această categorie, urmate de cărțile pentru copii (26% ), cele de dezvoltare personală (20%) și volumele de istorie și biografii (7%), arată elefant.ro într-un comunicat transmis marți StartupCafe.ro.

Cele mai vizionate lansări cu autori români i-au avut ca protagoniști pe Igor Bergler,  Gabriel Liiceanu și Sorin Antohi și, pe de altă parte, cele mai vizionate lansări cu autori străini sunt: Jessica Bruder,  Asha Lemmie și Judson Brewer.

Bestsellerul ediției a fost “Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns”, de Gabor Mate, iar dintre noutăți, titlul cel mai căutat a fost “Între două lumi”, de Suleika Jaouad.

„La ediția aceasta am dorit să oferim o perspectivă proaspătă asupra literaturii americane contemporane. Astfel, dintre cele 58 de lansări cu autori străini, 26 au avut ca protagoniști autori americani. Am avut o "distribuție" excelentă în tot programul de lansări, ceea ce ar fi imposibil de reprodus la un târg în format fizic. Feedback-ul de la edituri este, de asemenea, unul excelent”, spune Adrian Dinu, director comercial carte la elefant.ro.

Elefant Online SA, compania ce operează elefant.ro, a obținut în primele 6 luni ale anului 2021, o valoare a GMV (gross merchandise value) de peste 120 milioane de lei, marcând astfel o creștere medie anuală de 31% la nivelul ultimilor doi ani.

elefant.ro este un retailer online din Romania, care oferă clienților o gamă extinsă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din București și din țară, precum și prin partenerii strategici la nivel național. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afara țării deschizând o filială la Chișinău, în Republica Moldova - magazinul online local elefant.md.

Parallax

Vizualizari
536
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri