Denisa Crăciun

Un start-up italian, câștigătorul unei competiții din Cluj în 2019, exit către americani

Thumbnail

Un start-up italian care folosește inteligența artificială, câștigătorul ediției din 2019 a Startup Avalanche, competiție organizată la Techsylvania de Risky Business, fondul clujean de investiții în startup-uri, a fost achiziționat de o companie americană de consultanță în domeniul sănătății globale.

PatchAI, câștigător al programului Techsylvania Startup Avalanche în urmă cu 2 ani, când a primit și premiul de 125.000 de euro, a fost cumpărat de Alira Health, companie americană de consultanță în domeniul sănătății globale și al științelor vieții, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Juriul, care i-a acordat premiul startup-ului italian în 2019, a fost condus de fondul clujean de investiții în startup-uri Risky Business, alături de Voicu Oprean, fondator și CEO (director general) AROBS, Philipp Kandal, antreprenor în serie, angel investor, compania Connatix și platforma de investiții RocaX.

Risky Business este primul fond de investiții în startup-uri de tip “early stage” din România, fondat la Cluj în 2017 de către 36 de antreprenori români din țară și străinătate.

„Suntem foarte încântați să vedem că programul Avalanche nu doar aduce în prim-plan startup-uri excelente, ci și gestionează întregul ciclu de investiții până la exit cu succes și profitabilitate”, a spus Voicu Oprean, om de afaceri care a participat la investițiile Avalanche în fiecare an.

Startup-ul PatchAI folosește inteligența artificială și are o abordare focusată pe pacient pentru a descentraliza și a îmbunătăți experiența și rezultatele studiilor clinice.

După participarea la Startup Avalanche 2019, PatchAI a accelerat dezvoltarea companiei, a continuat să crească pe piață, și-a extins produsele către practica clinică, a atras clienți precum companii farmaceutice de vârf la nivel global, ca Roche și AstraZeneca și a obținut finanțări suplimentare de 2 milioane euro.

Startup Avalanche este o competiție pentru startup-uri, cu unele dintre cele mai mari premii de investiții în bani din Europa. Competiția primește câteva sute de aplicații calificate în fiecare an, doar zece dintre acestea fiind selectate pentru înscriere.

Startup-urile selectate participă la un program intens, creat de Risky Business, care oferă consiliere și training de specialitate axat pe prezentarea ideilor și a produselor, strategie, investiții și multe altele.

Acest proces de pregătire ajută startup-urile să prezinte în cadrul evenimentului principal de la Techsylvania, care atrage investitori la nivel mondial, precum: Softbank, Baidu Ventures, EQT, Tim Draper, Tony Fadell, Sequoia, Atomico, Mark Cuban, Founders Fund, General Catalyst, Union Square Ventures sau Seedcamp.

Recent, Troop Travel, câștigătorul Startup Avalanche din 2018, a atras o rundă de finanțare de 8 milioane de dolari, în timp ce câștigătorul din 2020, AgUnity, a crescut rapid pe piață și a încheiat vânzarea de token-uri AgriUT cu suprasubscriere.

Următoarea ediție Startup Avalanche va avea loc în cadrul evenimentului Techsylvania 2022 și are ca scop diversificarea și creșterea grupului de investitori.

Parallax

Vizualizari
112
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri