Denisa Crăciun

Startup-urile și firmele mici din România oferă salarii similare cu cele acordate de companiile mari. În ce domenii recrutează (bestjobs)

startup

Startup-urile și firmele mici din România oferă angajaților salarii similare cu cele acordate de companiile mari, spune reprezentanta unei platforme de recrutare online.

În medie, un startup caută să ocupe între două și patru poziții, cele mai multe angajări fiind făcute în domenii ca servicii, transport, retail sau logistică, arată bestjobs.

„Aceste firme, care sunt la început de drum, au un buget limitat și sunt de cele mai multe ori presate de timp, astfel că sunt și cele care au nevoie cel mai rapid de oamenii potriviți. În același timp, ecosistemul românesc de startup-uri reprezintă unul dintre principalii catalizatori ai inovației, având un impact semnificativ asupra creșterii economice a României, a spus Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Cele mai multe companii mici care au recrutat în primele 8 luni ale acestui an prin platforma de recrutare online sunt din orașe precum: București, Cluj, Timișoara, Iași și Constanța.

Și candidații sunt interesați de joburile scoase la bătaie de startp-uri și de angajatorii mici. Astfel, în primele 8 luni ale anului 2023 au fost înregistrate aproape 500.000 de aplicări la joburi/angajatori de tip startup, cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2022.

Salariile și beneficiile oferite de startup-uri sunt la un nivel similar cu cele oferite de către companiile mari, deoarece cei mai mulți antreprenori caută să recruteze oameni bine pregătiți, cu experiență generoasă în domeniul lor de activitate, care să contribuie la ascensiunea companiei. Pentru că acești oameni vin, de obicei, din companiile mari, pentru a-și părăsi locul actual de muncă, un startup trebuie să le ofere beneficii salariale și extrasalariale pe măsura pregătirii lor”, mai arată Ana Vișian.

De la începutul anului 2023 și până în prezent, peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), citate de platforma de recrutare.  Procentul firmelor nou înființate în 2023 care recrutează prin bestjobs a ajuns la 15%, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Domeniile cu cele mai multe companii nou înființate în primele 7 luni, potrivit ONRC, sunt Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul și Repararea autovehiculelor şi motocicletelor (16581), Transport şi depozitare (9225), Construcţii (8978), Agricultură, silvicultură şi pescuit (8315), și Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (7917).

Parallax

Vizualizari
1026
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri