Denisa Crăciun

SpaceX a obținut o finanțare de 1,68 miliarde dolari

Thumbnail

SpaceX, compania de explorări spațiale condusă de miliardarul Elon Musk, a obținut o nouă investiție, de 1,68 miliarde de dolari, conform Reuters.

Compania lui Musk a vrut să obțină inițial 1,72 miliarde de dolari finanțare, conform unui document transmis de SpaceX către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC), citată de Reuters.

Finanțarea vine într-un moment în care SpaceX investește în dezvoltarea rachetei Starship și în sateliții Starlink.  

SpaceX a primit, luni, și evaluarea Administrației Federale de Aviație  (FFA) privind programul său de rachete Starship din Texas.

76 de acțiuni trebuie să întreprindă SpaceX pentru a se asigura că va atenua impactul asupra mediului înconjurător înainte să primească o licență de lansare a rachetelor, potrivit CNBC care citează FFA.

News.ro scrie că SpaceX a accelerat în 2021 construcţia unei platforme de lansare orbitală Starship la unităţile sale din Cape Canaveral, Florida, ca alternativă la locul principal de lansare de testare şi dezvoltare a rachetei din Boca Chica, Texas, care a fost supus unei lungi evaluări de reglementare şi care urmează să se încheie săptămâna viitoare.

Dar una dintre facilităţile existente ale SpaceX în Florida, numită Launch Complex 39A, la Centrul Spaţial Kennedy al NASA de pe coasta Cape Canaveral, este singura platformă aprobată pentru lansarea capsulei Crew Dragon a companiei.

Starlink de la SpaceX a lansat aproximativ 2.600 de sateliți în spațiu începând cu 2019 și își propune să ofere internet în bandă largă în întreaga lume.

Parallax

Vizualizari
221
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri