Redacția StartupCafe.ro

SpaceX vrea să obțină o nouă finanțare. Valoarea companiei, estimată la 127 miliarde de dolari

Thumbnail

SpaceX, condusă de miliardarul Elon Musk, a lansat o nouă rundă de finanțare, care evaluează compania privată la aproape 127 de miliarde de dolari, scrie News.ro care citează CNBC.

Compania spațială vrea să atragă capital nou de până la 1,725 miliarde de dolari, la un preţ de 70 de dolari pe acţiune, potrivit unui e-mail la nivel de companie, obţinut de CNBC.

În februarie, SpaceX şi-a divizat acţiunile în proporţie de 10 la 1, ceea ce a redus preţul acţiunilor comune la 56 de dolari pe unitate – noua evaluare reprezentând o creştere de 25%.

SpaceX efectuează, de asemenea, o vânzare secundară de acţiuni către persoane din interiorul companiei şi acţionari existenţi pentru titluri în valoare de până la 750 de milioane de dolari.

Compania efectuează aceste oferte secundare în mod regulat, ca o modalitate pentru acţionarii de lungă durată de a vinde acţiuni, având în vedere că SpaceX rămâne privată de mai bine de 20 de ani de la înfiinţare.

Detaliile despre infuzia de numerar nu au fost publicate anterior.

New York Post a scris pentru prima dată că SpaceX intenţionează să atragă mai multe fonduri şi a remarcat, citând surse anonime, că majorarea de capital a înregistrat ”o cerere eidicată” până acum.

Evaluarea companiei a crescut vertiginos în ultimii câţiva ani, deoarece SpaceX a strâns miliarde pentru a finanţa lucrări la două proiecte care au nevoie de o finanţare mare: racheta de generaţie următoare Starship şi reţeaua sa globală de internet prin satelit Starlink.

Runda de finanţare a companiei are loc în contextul în care fondatorul şi CEO-ul Elon Musk este acuzat de hărţuire sexuală de o fostă însoţitoare de bord  a SpaceX.

Miliardarul a negat acuzaţiile făcute împotriva lui drept ”acuzaţii nebuneşti”.

Se pare că însoţitoarea de bord nu a dat în judecată SpaceX şi, în schimb, a ajuns la un acord pentru o indemnizaţie de 250.000 de dolari, în 2018.

Parallax

Vizualizari
197
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 884
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri