Denisa Crăciun

SpaceX a mai obținut o rundă de finanțare, de 337 milioane dolari

Thumbnail

SpaceX, compania de explorări spațiale condusă de miliardarul Elon Musk, a obținut o nouă investiție, de 337  milioane de dolari, conform Reuters.

SpaceX, care îi numără printre investitorii săi pe Aphabet, compania mamă a Google, și Fidelity Investments, a atins o evaluare de 100 de miliarde de dolari după o vânzare secundară de acțiuni în octombrie 2021, scrie CNBC.

Compania condusă de Musk nu a oferit mai multe detalii despre ultima sa rundă de finanțare.

SpaceX este în competiție cu alte două mari companii spațiale: Blue Origin, a fondatorului Amazon, miliardarul Jeff Bezos, și cu Virgin Galactic a miliardarului Richard Branson.  

Şeful SpaceX Elon Musk a spus la începutul lui 2021 că rachele Starship vor ajunge pe Marte „înainte de 2030”.

Elon Musk, în vârstă de 49 de ani, conduce și alte companii cunoscute, precum Tesla, Neuralink și Boring Co. Cunoscut ca unul dintre cei mai bogați din lume, Musk are triplă cetățenie: sud-africană, canadiană și americană.

Antreprenorul a fondat compania Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX)  în anul 2002. Conform Forbes, Musk are o avere estimată la 278,4 de miliarde de dolari, fiind cel mai bogat om din lume. Acesta este urmat de omul de afaceri francez Bernard Arnault, cu o avere de 200 de miliarde de dolari, și Jeff Bezos, cu 195 de miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
423
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri