Claudiu Zamfir

SpaceX valorează în jur de 74 de miliarde de dolari

Thumbnail

Compania lui Elon Musk SpaceX a ajuns să valoreze în jur de 74 de miliarde de dolari, în urma unei noi finanțări obținute, de 850 de milioane de dolari, potrivit unor surse citate de CNBC.

Runda de investiții s-a desfășurat săptămâna trecută, la prețul de 419 dolari și 99 de cenți pe acțiune, au menționat sursele CNBC apropiate tranzacției.

Astfel, valoarea estimată a companiei nelistate la bursă crește cu 60% în mai puțin de un an, după ce la precedenta rundă de investiții, de 2 miliarde de dolari, din august 2020,  fusese  estimată la 46 de miliarde de dolari.

Compania Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX) a fost fondată în anul 2002 de antreprenorul Elon Musk. În vârstă de 49 de ani, Elon Musk este cunoscut și pentru afaceri ca PayPal, Tesla și, mai recent, Neuralink. Născut la Pretoria, el are triplă cetățenie: sud-africană, canadiană și americană.

Anul acesta, în ianuarie, Musk a devenit cel mai bogat din lume, cu o avere estimată la 185 de miliarde de dolari, în urma ascensiunii acțiunilor Tesla pe bursă. Marți, 16 februarie, după o ușoară scădere a Tesla, Elon Musk a pierdut primul loc în topul miliardarilor lumii în fața lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon și al Blue Origin (un rival al SpaceX).

Parallax

Vizualizari
699
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri