Denisa Crăciun

SpaceX cumpără un startup american care face sateliți de dimensiunea unui laptop

Thumbnail

Gigantul SpaceX, companie controlată de Elon Musk, achiziționează Swarm Technologies, un mic startup din SUA, care face sateliți de dimensiunea unui laptop - scrie presa americană.

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită, dar este cunoscut că startup-ul Swarm a fost evaluat la 85 de milioane de dolari în anul 2019, la cea mai recentă rundă de investiții obținută, potrivit Pitchbook.

Deși este un mic startup, Swarm Technologies ar putea ajuta la creșterea capacităților tehnologice ale Starlink, constelația de sateliți prin care vizionarul Elon Musk  vrea să ofere acces la internet, la nivel global.

Modul în care compania lui Elon Musk ar putea utiliza tehnologia Swarm nu este clar, deoarece sateliții Starlink funcționează diferit de cei creați de Swarm.

Controlată de miliardarul Elon Musk, Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) a fost fondată în anul 2002.  Compania valorează în jur de 74 de miliarde de dolari și a încheiat un parteneriat cu NASA pentru transporturi spațiale.

SpaceX este cunoscută pentru realizarea de rachete reutilizabile, ca Falcon 1 și Falcon 9. La începutul lui 2021 a stabilit un record mondial, când a trimis cel mai mare număr de sateliți în spațiu cu o singură rachetă: 143 de sateliți, de diverse forme și mărimi.

De partea cealaltă, Swarm a fost fondată în 2016 și are sediul în Silicon Valley, mai exact la Mountain View, California. A creat o constelație de 150 de sateliți, considerați „cei mai mici sateliți operaționali din spațiu”, așa cum se laudă firma, pe site-ul său.

Compania oferă tehnologii pentru o gamă largă de utilizări ale Internet of Thing (IoT), inclusiv pentru sectoarele agricol, maritim, energetic, de mediu și de transport.

 

 

 

Parallax

Vizualizari
771
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri