Claudiu Zamfir

Sibiu: Atlassib, acord pentru curse internaționale prin aplicația germană FlixBus, „Uber-ul autocarelor”

Thumbnail

Compania românească de transport de persoane Atlassib, fondată la Sibiu de controversatul om de afaceri Ilie Carabulea (76 de ani), a încheiat un nou acord cu platforma germană de intermediere a serviciilor de transport FlixBus, supranumită și „Uber-ul autocarelor”, care vizează efectuarea de curse internaționale.

Prin acest parteneriat pasagerii români vor avea acces la călătorii spre peste 50 de noi destinații din Italia, Germania și Franța, a informat „unicornul” german, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, luni.

Cursele operate de Atlassib în colaborare cu FlixBus vor începe pe data de 2 decembrie 2023.

Noile rute puse la dispoziție prin colaborarea Atlassib - FlixBus oferă posibilități de călătorie pentru pasagerii din peste 100 de orașe din România și peste 4700 de noi conexiuni. Printre destinațiile disponibile se numără orașe precum Paris, Lyon, Bologna, Roma, Florența, Torino, Bielefeld, sau Frankfurt.

„Considerăm că a sosit momentul să ne concentrăm activitatea asupra sectoarelor prioritare ale Grupului, iar parteneriatul cu FlixBus ne va susține pentru a garanta un serviciu de calitate pentru liniile noastre internaționale. Cu ajutorul digitalizării și a conectării la o rețea extinsă de destinații, ne dorim să oferim pasagerilor români posibilitatea de călători mai ușor în Europa și să atragem mai mulți turiști străini spre Sibiu ", a declarat Florin Mușan, director general Atlassib, citat în comunicat.

Autocarele FlixBus oferă o rețea de transport extinsă care conecteză România cu destinațiile  europene în care sunt cele mai mari comunități de români în țări precum Italia, Spania, Germania sau Franța.

„Prin parteneriatul cu Atlassib, unul dintre liderii locali în transportul internațional, facem un pas important pentru viitorul mobilității în România. Forța noastră constă în partenerii noștri, cu care am stabilit întotdeauna o relație prin care putem să implementăm împreună standarde înalte de siguranță și de calitate pentru pasagerii noștri. Extinderea rețelei spre și mai multe destinații din Europa confirmă cererea ridicată de servicii de mobilitate colectivă din regiune", a declarat Andrea Incondi, Senior Managing Director FlixBus Italia, România și Bulgaria.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul FlixBus și prin intermediul aplicației,  dar și din agențiile de turism partenere și agențiile Atlassib. FlixBus colaborează cu agenții partenere care vând bilete în peste 1.500 de puncte de vânzare în România. Prin acest parteneriat rețeaua de vanzări se extinde adăugând peste 100 de puncte de vânzare Atlassib.

În prima jumătate a anului 2023 autocarele sub brandul FlixBus au transportat peste 24 de milioane de pasageri în Europa. Recent, compania a anunțat intrarea pe piața din Finlanda, conectând astfel toate țările continentale din Uniunea Europeană.

Atlassib a fost fondată în anul 1993, la Sibiu, de către omul de afaceri Ilie Carabulea. Între timp, acesta a fost condamnat, în două rânduri, la închisoare, într-un dosar de mită către un procuror, precum și în dosarul mai vast al companiei falimentare Carpatica Asig, patronată de Carabulea. În iunie 2018, Ilie Carabulea a fost eliberat condiționat din închisoare, după ce a executat un an de detenție dintr-o condamnare de 5 ani și 6 luni. Atlassib a oferit, de-a lungul timpului, servicii de transport persoane și coletărie pe legături între România și Germania, Italia, Austria, Franța, Belgia și Olanda.

Cu sediul central la Munchen, startupul FlixBus a pornit ca idee încă din anul 2011. Însă business-ul a început cu adevărat din anul 2013 când cei 3 fondatori germani - Daniel Krauss, Jochen Engert și André Schwämmlein - au profitat de ridicarea restricțiilor din afacerile de transport de persoane pe distanțe lungi din Germania, prin spargerea monopolului de stat deținut de Deutsche Bahn - „CFR-ul” nemților. În anul 2021, compania a fost evaluată la 3 miliarde de dolari, în urma unei runde de investiții de 650 milioane dolari. În total, compania a obținut investiții totale de 1,7 miliarde de dolari până în anul 2021.

Parallax

Vizualizari
585
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri